20.07.2016 21:03:46
Kar0ol . byłem w tamtym roku . jak na rumuńskiej granicy teraz . tego nie wiem . ale 2 lata pod rząd było to samo . po prostu można podejść do Rumuna i powiedzieć " Tranzit la Bulgaria ". i wszystko załatwione . co do dróg na Ukrainie . to informacja świeża . jechałem na Zakarpacie. drogi ogólnie w porównaniu z tamtym rokiem o niebo lepsze . widać że zaczęli o nie dbać . wracałem z Bułgarii w 2015m też przez Ukrainę .ale w Buzau skręciłem na wąwóz Bicaz i górami na przejście w Sighetu Marmatei . radze zwiedzić . coś pięknego . tam prawdziwa Rumunia . nu i oczywiście wesoły cmentarz w Sapanta. - 10km od granicy w bok . przyszło mi do głowy . że można też spróbować na następny rok pojechać do Bułgarii właśnie przez Zakarpacie . mieszkam koło Przemyśla . więc droga na Radoszyce -Palota .dalej na Użgorod i tam na Sołotwyno i przez most do Rumunii . chcę znowu zobaczyć rumuńskich górali w narodowych strojach jak idą do kościoła i te drewniane bramy . nu i Bicaz . a po Rumunii przelatujesz jak burza . teren równy . droga super . noclegi po 60-80 lei , a tam dalej można albo autostradą do Vama Veche albo promem na Silistrę ( dzieci byli zachwycone) można pomacać Dunaj . chyba tyle . życzę szyrokiej drogi i udanego wypoczynku . a najważniejsze - dobrej pogody . bo nam w tamtym roku z pogodą nie wyszło .