(22.03.2017 08:55:21)marco_soccer napisał(a): Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz ! Biorę trasę Sibiu, podpowiedz mi jeszcze gdzie na tej trasie warto zatankować w miarę okazyjnie?Z reguły pierwsza stacja benzynowa po zjeździe z autostrady i przed wjazdem jest najdroższa (tak jest zresztą i u nas). Ja się tankuje na koncernowych stacjach Petrom, OMV, Rompetrol, Lukoil, Shell itp. Sa też stacje przy centach handlowych, z reguły mają tańsze paliwo, ale trzeba tam dojechać, a mnie przeważnie jest nie po drodze. Można też się zatankować na stacjach "nołnejm", muszą walczyć o klienta i niektóre mają pare groszy taniej, ale to już wybór kierowcy i baku

Btw każda droga prowadzi do celu i oby na niej nie było korka albo wypadku, co i przez Sibiu i przez Krajowa może się zdarzyć, tego się nie przewidzi do końca.
Okazyjnie to się można było zawsze zatankować jakieś kilka lata temu bo paliwo (nie licze gazy) było z definicji tańsze niż w Polsce, niestety się jakieś podatki zmieniły i od 2 lat jest lekko droższe (czasem nawet o 1 zł na litrze, miałem taki przypadek 2 lata temu)
Ale to też zależy od ceny u nas, czyli głównie od dolara.