21.06.2017 21:57:35
(21.06.2017 18:45:08)CostadelSol napisał(a):To było w kategorii żartu. Oczywiście jestem ostatni do pouczenia kogokolwiek jak ma jeździć. To wolny kraj, każdy jeździ jak lubi. Choć nie ukrywam że jazda autostradą poniżej prędkości tira osobowką jest niebezpieczne dla innych użytkowników autostrady. Po prostu czasem się nie spodziewasz że auto jedzie aż tak wolno. Ja jestem gdzieś po środku, czyli maksymalna wg GPS dozwolona, tempomat. U nas to ok 150 wg licznika, średnie spalanie 7.5l i wtedy czasy przejazdów są zgodne z wyliczeniami Google.Cytat:Można to też policzyć inaczej. Jeździsz 2 x wolniej niż inni, więc droga trwa 2 x dłużej, więc masz 2 x więcej noclegów w trasie. Jeden nocleg średnio 200zl x 13 dni więcej w trasie = 3600. Na jedno wychodz
Nie do końca tak jest ale trochę racji masz. Tylko skąd te 13 dni więcej ? To i tak daje dopiero 2600 zł.
Hotele w DE sa po 50 Euro ale camping we Wloszech to tylko 25 Euro. Hotel w Rumunii 30 Euro.
Poza tym jadę bezpiecznie. Nie narażam rodziny i nie żyłuję auta.
Dodatkowo jak ktoś zapiernicza 180 km/h to ma sporą szansę zarobić mandacik , a to dopiero mogą być koszty![]()
Kiedyś jezdizłem szybko, ale już mi to przeszło. Gdy ktoś robi wiele km rocznie, to szaleństwa się nudzą powoli.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka