ja Kalotina jechalem kilka razy i np. poczatkiem sierpnia wraz z tabunami turkow stalem ponad 2h (na szczescie tylko tyle, bo w tv dzien pozniej mowili cos o 6czy8h ;/)...w kazdym razie jak juz jedziesz na Kalotine to jak juz wyjedziesz z serbi to przejedziesz pas "niczyi" i masz szlabany - rob wszystko aby za szlabanami ustawic sie na maxa na lewym pasie, jest tam budynek a za budynkiem jeszcze 4 czy 5 terminali...normalnie nie sa one zbyt widoczne dlatego przewaznie jest na nich luzniej
inna prawidlowoscia na kalotinie jest to ze tam jak sa 3 samochody to i tak mozna postac godzinke czy 2-szczegolnie to sie tyczy BG strony - tak nam sie trafilo w zeszlyn roku ;/
generalnie jak nie chcesz stac to po 16-20lipca jadac do BG (wg mnie!!!) lepiej sobie odpusc wariant serbski i jedz rumunia...to samo sie tyczy powrotu do PL od ok.polowy sierpnia..
inna prawidlowoscia na kalotinie jest to ze tam jak sa 3 samochody to i tak mozna postac godzinke czy 2-szczegolnie to sie tyczy BG strony - tak nam sie trafilo w zeszlyn roku ;/generalnie jak nie chcesz stac to po 16-20lipca jadac do BG (wg mnie!!!) lepiej sobie odpusc wariant serbski i jedz rumunia...to samo sie tyczy powrotu do PL od ok.polowy sierpnia..