26.07.2017 21:27:20
(25.07.2017 10:44:52)gregorex napisał(a):(24.07.2017 23:37:37)Saszka999 napisał(a): IZIOWLMAN (i inni), jedź Warnę drugim wariantem wojtekpl - po lewej na Boulevard "Republika" klimatyczne slumsy cygańskie
Kiedyś jadąc tamtędy późnym wieczorem widzieliśmy "cygański clubbing" - jakieś stare kanapy i ognisko bezpośrednio na chodniku
Z tego co pamiętam to slamsy były przy "Georgi Peyachevich" - czyli jak się skręciło z "2" przy MallVarna w prawo.
Jednak od co najmniej 3 lat te slamsy są systematycznie likwidowane.
W zeszłym roku tylko niedobitki zostały.
A wcześniej to i świnie po chodniku biegały.
W ubiegłym roku czterokrotnie bywałem w Warnie podczas pobytu w Białej (z różnych powodów - odbiór znajomych z lotniska, zakupy w Kauflandzie, Delfinarium) tylko raz jechałem jak AutoMapa prowadziła czyli ul. Warneńczyka do końca i przy soborze w prawo na most. Kolejne razy skręcałem przy MallVarna w prawo i jechałem skrótem przy slamsach, moi współpasażerowie byli w szoku - z jednej strony luksusowe butiki, sklepy, wysokie nowoczesne budynki a w ich plecach dosłownie tony śmieci, złomu, struga śmierdzącej cieczy spływającej z góry wprost na ulicę do kanalizacji deszczowej.
Swoją drogą zastanawialiśmy się czy nawigacja celowo tędy nie prowadzi
, przecież to jest skrót.Przepraszam za mały OT ale takie wróciły wspomnienia

), jedź Warnę drugim wariantem wojtekpl - po lewej na Boulevard "Republika" klimatyczne slumsy cygańskie