03.10.2017 17:54:45
(03.10.2017 16:16:04)sproket napisał(a): widocznie wcześniej przyjechał. w aktualnym rozkładzie na http://www.pegasusbg.com stoi 4:00
Zgadza się, tak jest w rozkładzie, ale faktycznie przyjeżdża 3:45. Jechałam tym autobusem z Bukaresztu do Warny i w drugą stroną również. Jak czekaliśmy na lotnisku, podjechał o 3:45, wysadził pasażerów i odjechał. Za piętnaście minut przyjechał i zabrał nas o 4:00. Planowo w Warnie miał być o 8:45, a przyjechał o 8:20. Tak więc w jedną i drugą stronę ma zapas, bo zabiera jeszcze pasażerów z innych miast. Jadąc z Warny na lotnisko Bukareszt Otopeni ostatni przystanek przed lotniskiem jest w Bukareszcie, przejazd na lotnisko zajmuje 15 minut.
Jeżeli komuś odpowiada podróż nocą, to polecam ten wariant dojazdu. Dodam jeszcze, że w jedną i drugą stronę, na lotnisku Otopeni nie można było wydrukować karty pokładowej w stanowisku samoobsługowym. Po wybraniu linii lotniczej LOT uruchamiał się ekran Lufthansy. Karta pokładowa elektroniczna, mimo że wcześniej działała (jeszcze jadąc autobusem uruchamiała się) na lotnisku nie chciała się uruchomić (zarówno u mnie jak i u małżonka), więc wydrukowaliśmy na stanowisku odprawy. Kolejki nie było, mino że w samolocie był komplet. Trochę obawiałam się odprawy bezpieczeństwa - bo czytałam, że długo na tym lotnisku trwa, ale byłam bardzo pozytywnie zaskoczona - uruchomiono kilka stanowisk i poszło szybko. Oczywiście, jak zwykle, ja wydawałam się osobnikiem podejrzanym i poddano mnie bardziej szczegółowej kontroli i testom. Cóż, jak się ma podejrzany wygląd, to trzeba się przyzwyczaić...