25.04.2019 21:35:45
Ostatni post w tej relacji.
Raczej moje spostrzeżenia i porównanie dwóch pobytów 2018.
Sam nie wiem od czego zacząć bo już troszkę czasu minęło.
Na początek cenę - zdecydowanie niższe są w maju, chociażby kwatery, przeloty a przede wszystkim jedzenie w knajpkach.
Następnie pogoda - tutaj akurat w naszym wypadku temperatury mieliśmy porównywalne, woda w morzu niestety maj to tylko 22stC.
Jeszcze ciekawiej to zestawienie wygląda w ilości osób przebywających na urlopach, cisza i spokój, ludzi jakby prawie nikt nie mieszkał i nie odpoczywał oczywiście w maju.
Zdecydowaną wadą pobytu majowego bardzo mała ilość otwartych restauracji.
Maj dobry dla osób bez dzieci (szkoła). Rewelacyjny nad morzem dla fotografów (nikt nie wchodzi w kadr). Jeszcze można nacieszyć oko widokiem miast i wiosek bez kramów, taka nasza naturalna Bułgaria.
Dla nas 2019 pewnie ostatni rok z młodzieżą. Potem sami.
Oba pobytu 2018 bardzo udane i trudne do porównania bo całkiem inne.
To tyle w temacie.
Pozdrawiam wszystkich śledzących i przepraszam za rozwlekłą w czasie relację.
Raczej moje spostrzeżenia i porównanie dwóch pobytów 2018.
Sam nie wiem od czego zacząć bo już troszkę czasu minęło.
Na początek cenę - zdecydowanie niższe są w maju, chociażby kwatery, przeloty a przede wszystkim jedzenie w knajpkach.
Następnie pogoda - tutaj akurat w naszym wypadku temperatury mieliśmy porównywalne, woda w morzu niestety maj to tylko 22stC.
Jeszcze ciekawiej to zestawienie wygląda w ilości osób przebywających na urlopach, cisza i spokój, ludzi jakby prawie nikt nie mieszkał i nie odpoczywał oczywiście w maju.
Zdecydowaną wadą pobytu majowego bardzo mała ilość otwartych restauracji.
Maj dobry dla osób bez dzieci (szkoła). Rewelacyjny nad morzem dla fotografów (nikt nie wchodzi w kadr). Jeszcze można nacieszyć oko widokiem miast i wiosek bez kramów, taka nasza naturalna Bułgaria.
Dla nas 2019 pewnie ostatni rok z młodzieżą. Potem sami.
Oba pobytu 2018 bardzo udane i trudne do porównania bo całkiem inne.
To tyle w temacie.
Pozdrawiam wszystkich śledzących i przepraszam za rozwlekłą w czasie relację.