17.06.2019 08:10:29
(16.06.2019 19:08:10)wolffer napisał(a): ja mam tylko pytanko do akurat pierwszej części trasy, którą wojtekp67 zapodałeś. Wiem, że z Warszawy do Radomia, to poza odcinkiem na wysokości Magdalenki do przedmieść Grójca ekspresówka (chociaż i na tym odcinku jest po dwa pasy), ale dawniej przejazd z Radomia w stronę Krosna nie był za ciekawy (sporo korków, ograniczeń, może nie tirów ale ciężarówek), dlatego wybieram zawsze drogę przez Kozienice i Sandomierz. Czy może na tym odcinku z Radomia jest już lepiej ??
Na dzień dzisiejszy jeżeli ktoś jedzie z W-wa w kierunku Rzeszowa-Krosna-Barwinka i chce aby trasa była jak najdłużej komfortowa to proponuje wyjechać z W-wa S7 do Radomia, dalej nową S7 obwodnicą Radomia, aż do Kielc gdzie 1 zjazdem kierujemy się na krótki odcinek S74, dalej DK74 do Opatowa w którym to skręcamy w prawo w DK9 (E371) i cały czas (przez Rzeszów obwodnicą A4-S19 chyba że w nocy to przez miasto) aż do granicy.
Trasa sprawdzona i najbardziej komfortowa dla osób ceniących sobie jazdę głównymi szlakami.
Jeżeli ktoś nie boi się bocznych dróg to od Kielc polecam świetny skrót i czasowy i kilometrowy. Mapkę załączam:
https://www.google.pl/maps/dir/Warszawa/...!3e0?hl=pl