18.07.2020 15:43:06
W ciągu dwóch ostatnich dni przejechałem trasę z Ravdy w BG, przez Rumunię, Węgry, Słowację do Zielonki k. Warszawy w PL. Trasa liczyła 1784 km. Ogólnie do czasów przejazdu podawanych przez Google trzeba doliczyć około 20%. Poza Bułgarią gdzie na trasie mojego przejazdu nie spotkałem żadnych prac drogowych w pozostałych krajach coś się remontuje lub buduje i bardzo spowalnia to ruch. Dodatkowo mogą wydarzyć się wypadki, których nikt nie przewiduje. W ciągu tych dwóch dni jazdy spotkałem trzy wypadki. Wszystkie dotyczyły TIR-ów. Dwa na terenie Rumunii i jeden w Polsce.
Wracając do remontów i budowy, to działa to pozytywnie, że przybywa coraz lepszych dróg. W czasie swojej jazdy miałem okazje obserwować postępy na budowie S19 na odcinku od Niska do Lublina. Może za dwa lata pomkniemy szybką trasą. Na terenie Słowacji też widać postępy prac od Koszyc w kierunku Polski. Węgrzy ciągle przebudowują drogi w Preszowie. Może doczekamy powstania Via Carpatia i przejazdu z Warszawy nad Morze Czarne w 15 godzin.
Wracając do remontów i budowy, to działa to pozytywnie, że przybywa coraz lepszych dróg. W czasie swojej jazdy miałem okazje obserwować postępy na budowie S19 na odcinku od Niska do Lublina. Może za dwa lata pomkniemy szybką trasą. Na terenie Słowacji też widać postępy prac od Koszyc w kierunku Polski. Węgrzy ciągle przebudowują drogi w Preszowie. Może doczekamy powstania Via Carpatia i przejazdu z Warszawy nad Morze Czarne w 15 godzin.