No to prawie powrót do starych, starych czasów gdzie Trakia kończyła się tuż za węzłem Plodovitovo i cały ruch skręcał w dzisiejszy ślad autostrady Maritza do Istambułu i potem drogą krajową 66 na Chirpan i Starą Zagorę... Kilka ładnych razy się jeszcze załapałem na tę "przyjemność". Mnóstwo niebezpiecznego wyprzedzania i wypadków oraz patrole stacjonarne przy Chirpan. Jak już otworzyli odcinek Chirpan - Stara Zagora autostrady w 2007 (jak wynika z artykułu) pamiętam wielką ulgę w każdym przejeździe między wschodem i zachodem Bułgarii w kierunku Sofia - Burgas.
PS. Jak piszą w artykule - ponieważ remont ma dotyczyć odcinka Chirpan Wschód do węzła z Maritzą dlatego objazd ma być do kolejnego węzła przy Plodovitovo. Powtarzam to co napisał Tosho ale musiałem sam to kilka razy przemyśleć po co ten objazd dalej do Plodovitovo i pomyślałem że czytający też mogą mieć podobną zagwozdkę...
PS. Jak piszą w artykule - ponieważ remont ma dotyczyć odcinka Chirpan Wschód do węzła z Maritzą dlatego objazd ma być do kolejnego węzła przy Plodovitovo. Powtarzam to co napisał Tosho ale musiałem sam to kilka razy przemyśleć po co ten objazd dalej do Plodovitovo i pomyślałem że czytający też mogą mieć podobną zagwozdkę...