01.03.2024 23:11:36
(01.03.2024 20:58:16)jarecki69 napisał(a): Rozumiem ,że droga z przejścia granicznego Nadlac biegnie zaraz w doł do Timisoara - Costelu-Caransebes-Orszowa-Hinowa , gdzie przechodzi w drogę 56A juz do samego Widynia, tak? Chodzi mi o to, czy to są uczciwe drogi i prowadzą nie przez wioski i miasta co spowalnia czas dotarcia na miejsce. Jade pierwszy raz i chcę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik dlatego pytam o takie pierdoły. Jesli te drogi sa odpowiednikami naszych krajówek to już jest dobrze. Drugie pytanie - czy ta droga jest jednopasmowa czy możemy spotkać tam równiez dwa pasy w jednym kierunku. ?
Ja bym pojechał cały czas autostradą przez Arad i dalej A1 i zjechał na A6 na Lugoj a dalej jak pisałeś. Jedna ważna uwaga na Węgrzech jak miniesz zjazd na Serbię to w kierunku Rumuni na autostradzie A1 nie ma stacji benzynowej. Pierwsza stacja jest przy autostradzie w miejscowości Arad. Wielokrotnie widziałem osoby pchające samochody do stacji benzynowej. Wracając do drogi w kierunku Widyn, droga jest ok dopuszczalna prędkość 100 km/h, tylko musisz uważać na Tiry, jest ich sporo a szczególności na tureckich kierowców.
Pozdrawiam
Bogdan