03.08.2025 03:11:09
(02.08.2025 22:32:49)Aksel napisał(a): Witam serdecznie i na wstępie raz jeszcze dziękuję za wszystkie wskazówki, jakie dostałem od Was.
Jestem obecnie w miejscowości Sybin w Rumunii. Ruszyłem wczoraj rano z Poznania i około godziny 17 dojechałem do Koszyc na Słowacji, gdzie miałem nocleg. Jechałem przez S5, A4, potem na Nowy Targ, Poprad, Preszów i w końcu Koszyce. Połowę drogi lało, a połowę były zatory na drodze bez większego powodu, ale przez Słowację już się całkiem dobrze jechało.
Dziś rano wyruszyłem dalej do Sybina przez Miszkolc (H), Debreczyn i kierując się na Oradea, później Kluż-Napoka i dojechałem do Sybina koło godziny 18 tutejszego czasu. Spodziewałem się czegoś gorszego, ale nie było tak źle, trochę wariatów drogowych, jeden TIR mnie strąbił bo jechałem przez teren zabudowany 60 km/hdrugi mnie strąbił na tych serpentynach na drodze nr 1 między Cornitel a Bucea ale nie mam pojęcia czemu, wyprzedzałem go po prostu lewym pasem pod górkę dość sprawnie.
Jutro rano startuję drogą E81 w kierunku na Pitesti, później Bukareszt i do Constanca na 5 dni a później do Bułgarii.
Póki co podróż na szczęście bez zakłóceń, problemów, wypadków itd. Oby tak do końca.
Życzę wszystkim bezpiecznych wakacji.
Pozdrawiam
Dzięki za relacje

drugi mnie strąbił na tych serpentynach na drodze nr 1 między Cornitel a Bucea ale nie mam pojęcia czemu, wyprzedzałem go po prostu lewym pasem pod górkę dość sprawnie.