Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rakija...
Dziś kupiliśmy domową rakije. Poczestowalismy Bulgara powiedział, że bardzo dobra

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Bez komentarza [emoji23]

[Obrazek: 84c1bfd66c63c01edb9245532a82215c.jpg]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Dobre !
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Info dla forumowiczów, rakija już w sprzedaży

Burgas 63 - special—0,5 litra - 53,50 PLN
Burgas 63 barel  - 0,5 litra - 63,50 PLN
Pomorijska Muskatowa - pomorie - 0,7 litr 49,50 PLN
Anhialska muskatowa - BoyAr 0,5 litra - 49,90 PLN
Anhialska lezakowana - BoyAr - 0,5 litra 45,50 PLN
Rakija mistrza - z BoyAr -0,5 litra - 63,50 PLN
Produkty na razie nie dostępne na www , trzeba pisać na PW

Yanoslav Chakarov

winesfrombulgaria@gmail.com

oczywiście nie jest to żadna reklama , sam długo szukałem w PL w rozsądnej cenie , Pomorijska wychodzi korzystnie cenowo

Sery: Krowi  , owczy, kozi, z mleka bawolego  - wszystkie 0,5 kg w zalewie solankowej — ceny podane na stronie

www.winnybułgar.pl

Trzech ostatnich nigdy nie próbowałem , może ktoś się podzieli informacją czy warto kupić .
Ceny wydają się dość wysokie ale trochę poczytałem i wychodzi to tak :

Biorąc pod uwagę koszt akcyzy  : (– 5.704,00 zł/1 hl 100% vol.) , to na 40% flaszkę wyjdzie z 20zł
akcyzy , Pomorijska muskatowa kosztuje w BG jakieś 26zł w sklepie to już mamy 46zł , plus polskie banderole , to mu zostaje może 5zł , a jeszcze transport płaci .
Ach te nasze podatki
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
W Lidlu ser balkanski wyprodukowany w Bulgarii wychodzil korzystniej do tej pory czyli za 400 g placilo sie 9.99zl. Byl owczy i kozi- oba dobre. Wlasnie na niego czekamy moze przyjdzie. Kiedys kupilismy w delikatesach Piotr i Pawel ser krowi,kozi,owczy i bawoli(ta sama seria). Bawoli rewelacja i drozszy od pozostalych bo za 200g jakies 12zl. A kozi,owczy i krowi za 200g jakies 6zl.
Odpowiedz
W Auchan - krowi - 200g -5-6zł
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
jak kupiłem od niego owczy - pyszny, tani nie jest ale lepszego w PL nie jadłem

no i robi się wątek zakąskowy do rakiji Smile
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Na spacer

[Obrazek: 6e9b36b78b9abe52c3d0041b8e697ace.jpg]
Odpowiedz
W pewnej piwnicy niedaleko Sozopola. Smile[Obrazek: 310edf52be6c13368b1763f5c1d931cd.jpg]

Изпратено от моят T5 с помощта на Tapatalk
Odpowiedz
Има, няма 100кила
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości