Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budva, Becici
Myślę, że pod koniec czerwca nie powinno być armagedonu. A tak z troszkę innej beczki, może zamiast liznąć nowego to tu, to tam, warto zdecydować się na dokładne oblizanie nowego miejsca? Smile Bo Czarnogóra piękna jest i basta.

Taki mieliśmy widok z tarasu w jednym z moteli Smile

[Obrazek: xl_14250182094c1e6IMG_1807.jpg]
Odpowiedz
mastika chcę tak zrobić ale jeszcze nie ten czas, ze względu na HD ?

Kotor dwa dni a reszta plazinng, szkoderskie też ale bez szans na głębsze poznawanie tego kraju
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
No tak, nie pomyślałem o dzieciach, pewno temu ich nie mam Big Grin Jeśli wybierzesz Ulcinj i kwaterę w mieście, musisz liczyć ze 4 - 5 km do dużej plaży. Miejska, jak wspomniałem, ssie. Jest jeszcze kamienna plaża, ale nie jestem do końca przekonany, czy jest to bezpieczne miejsce dla dzieci rozpieranych energią Smile

O, tak to wygląda
[Obrazek: xl_1427537a41bdbffcrna_gora_2011_169.jpg]
Odpowiedz
nie, no myślałem o tej najdłuższej plaży - swoją drogą to ja nie widzę żadnej relacji z Czarnogóry ? czemu pytam się ?
ks. Tischner
Odpowiedz
się układa, ale będzie Smile Tekstowa, jak to tekstowa, nie wiem kiedy, ale zdjęciowo tekstowa jak znajdę ciurkiem ze trzy godzinki wolnego czasu Smile
Odpowiedz
browar, kawa i jedziesz hehe - na serio to czekam, pewnie nie tylko ja, na zlocie pogadamy
ks. Tischner
Odpowiedz
Czarnogóra po prostu powala widokami. Kotor - nie wolno go odpuścić. Ceny? Identyczne jak w Bułgarii tylko wyrażone w Euro a nie w Lewach. Co do ścisku na plaży w Budvie to znacz,y że koc zachodzi na każdy sąsiedni koc i nie da się postawić stopy nigdzie między nimi. Woda głęboka i raczej mooocno zimna. I uwaga na fotoradary. Policja łapie w 2 na 3 miasteczka.
Do Albanii rzut beretem, ze Szkodty do Velipoje na plażę też warto zajrzeć.
Północ Albanii wydaje się być bardziej muzułmańska od południa ale nie ma stresu.
W ogóle będąc tam warto zobaczyć jak najwięcej, bo plaża i tak zleje się kiedyś w jedno wspomnienie.
Pozdrawiam, Hary.
Odpowiedz
dzięki Harry - Kotor obowiązkowo jak pojedziemy, myślimy też o Albanii - nie boję się muzułmanów, to nie przeszkoda, jam człek otwarty
ks. Tischner
Odpowiedz
Dołączę się tutaj, skoro w wątku o Budvie piszecie o plaży Buljarica Wink

Jeśli ktoś poszukuje chwili wytchnienia od gwarnych kurortów, to tutaj macie Monaster Gradiste

Leży pomiędzy Buljaricą a Petrovacem, mała tabliczka przy szosie sugeruje dojazd, ale po 100m od zjazdu dojeżdżamy do parkingu i dalej pieszo.
A warto.
Miejsce znamienne w historii Bałkanów, wymieniane już w XIVw
Wielokrotnie burzony i odbudowywany, składa się z 3 świątyń i klasztoru.
Kościół sV. Nikola jest ponoć z poczatku XIIw, a feski w nim z 1620r.
Podobno pierwsza książka serbska, drukowana w Wenecji, została tu napisana.
Obiekt wpisany na listę UNESCO.

[Obrazek: 92nfH69.jpg]

[Obrazek: FGjjRGA.jpg]

[Obrazek: uFPSd5N.jpg]

[Obrazek: 1jMqaZI.jpg]

[Obrazek: BYXewKG.jpg]
Odpowiedz
Tak sobie pomyślałem, że smutno wygląda wątek o Budvie bez jednego z niej zdjęcia.
No to dorzucę parę sztuk.

Z tym, że akurat podczas mojego pobytu w Budvie jakaś grupa folklorystyczna z Turcji dawała show.
No i te fotki mi się wydają najatrakcyjniejsze...
No, przyjmijcie na wiarę, że są z Budvy Wink

Z takiego saganka pan częstował kawą
Dobra była.
[Obrazek: J5Kx2q0.jpg]

dziewczyny
[Obrazek: YpdWl10.jpg]

i chłopaki
[Obrazek: 38rMn80.jpg]

każdy by chciał fotkę z takimi laskami...
dzięki temu udało się je namówić do pozowania
[Obrazek: ArFtrpX.jpg]

[Obrazek: TdveO15.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości