Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
No drodzy Państwo dzis wyjechałem o 4 rano trasa1 . I jestem zadowolony i to bardzo . Radom Krakow ładnie szybko i przyjemnie tak samo do Chyrzne . Potem 90km/h przez Słowację, chwilami ekspersówka . Dojazd do ekspresówki przed Budapesztem i jak burza autostrada aż do Arad i Sybiu. Na całej trasie może 300km normalnej drogi 90km/h reszta autostrada. Bez żadnego zmęczenie z 5 przystankami 15min (dzieci) dojechaliśmy o 18 .
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 3,831
Liczba wątków: 1
Reputacja:
154
Szerokości[emoji106]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 434
Reputacja:
18
Dla wszystkich jadących po 4 września przez Węgry. Tego dnia mają otworzyć dokończenie autostrady M35 do granicy węgiersko rumuńskiej i kilku kilometrowy odcinek po stronie rumuńskiej do Biharii. Otwarcie odcinków między Aiud a Sebes dopiero przed kolejnymi wakacjami. I to niestety koniec dobrych wieści z Rumunii w najbliższych latach. Dopiero drgnęły budowy między Biharią a Zalau. Za kilka lat mają otworzyć odcinek między Sybin a Boita. Ale nie wcześniej niż w 2023 r.
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Hiszpania-Gibraltar/2026 Kreta
Liczba postów: 29
Reputacja:
3
16.08.2020 20:48:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2020 21:02:27 przez 4rtuR.)
Powrót przez Ruse, Artand, Słowackie Nowe Miasto, Barwinek, brak formalności związanych z pandemią, nawet nie mierzyli temperatury.
Trasa "dołem" Rumunii proponowana wcześniej w tym temacie. Faktycznie mniej odcinków górzystych, ale jednak kilka ekstremalnych było i znowu trafiły mi się do pokonania po zmroku.
Tak na przyszłość, rozumiem, że nie istnieją bardziej płaskie przejazdy przez Rumunię?
Pozdrawiam.
Reputacja:
154
Może samolotem przez Rumunię będzie płasko. W wolnej chwili otwórz mapę fizyczną naszej części Europy i może znajdziesz bardziej płaską trasę z Polski do Bułgarii przez rumuńskie Karpaty [emoji6]
Reputacja:
154
17.08.2020 23:03:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.08.2020 23:15:53 przez igi123.)
Tylko że stoimy na 2 granicach UE [emoji16], ale z pd/wsch. Polski to najkrótsza droga[emoji39]
Można to połączyć ze zwiedzaniem np Lwowa no i potem może na delta Dunaju, ale góry i tak mamy do przejechania
Liczba postów: 22
Reputacja:
0
Co do robót przy autostradzie Aiud - Sebes to aktualnie nic się nie robi, roboty rozgrzebane,wiadukty nie dokończone nie pojedziemy tam prędko o następnych wakacjach możemy zapomnieć, dla jadących autostradą węgierską która nie dojechała jeszcze do granicy a po stronie rumuńskiej do Biharii też bez sensu wylądujemy w szczerym polu a potem i tak do Oradei .Uwaga dla jadących około 15 sierpnia - unikać tej daty przy jeździe przez Rumunię/chyba cała Rumunia wtedy jeździ samochodami/, poza tym przejazdy w jedną i drugą stronę jak w poprzednich latach.
Żadnych obostrzeń dotyczących koronawirusa powrót wczoraj Ruse-Oradea-Satoraljaujhely-Barwinek.Jeżeli kogoś interesuje przejazd to proszę pisać.