Liczba postów: 68
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Ja raczej będę korzystać z Navi auta. Oczywiście zabiore na wszelki wypadek jeszcze tablet z wgraną Navi HERE MAPS. Zanim zaczałem korzystać z navi auta to wcześniej zawsze jeździłem na tamtej navi - Here maps. Ona jest of line i dobrze prowadzi. Do lipca sporo czasu ale rozważam jazdę albo przez Serbie albo przez Rumunię. Muszę sobie to na spokojnie poukładać i wtedy podejme decyzję. Kocham góry i te piękne widoki. To własnie mnie kusi jeśli chodzi o trasę przez Rumunię.
Liczba postów: 434
Reputacja:
18
Wrzuć jeszcze ogłoszenie na fora na FB, większa szansa znalezienia.
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Hiszpania-Gibraltar/2026 Kreta
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
Jeździłeś w takich "konwojach"?
To ponad 20h jazdy, różne predyspozycje, różne potrzeby, różna wytrzymałość kierowców/pasażerów, różna maksymalna "komfortowa" prędkość pojazdu.
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
To się chyba rzadko zdarzało żeby forumowicze jeździli w konwojach. Może to były pojedyncze przypadki.
Liczba postów: 3,447
Reputacja:
216
Nie polecam, po za naj-bliższa rodzyna.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 3,447
Reputacja:
216
Prosze sie mną nie sugerować. Życze ci że byś znalazl towarzysze podróży jak naj-więcaj!.
Kiedyś to tak sie jeżdzilo, bo drogi bile kiepskie, na każdej granicy armagedon, na Vidin mostu nie bilo, trzeba bilo czasamy 5-6 godz odstać w kolejce na prom.
Brak nawygacji, telefonów komórkowych, kiepskie lub brak oznakowania drogi (np. w Timiszoara musialem taksiarzowy dać 1$ że by mnie w nocy wyprowadzyć z miasta

). Teraz jazda z domu do morza w Sopotu i do morza w SB niczym sie nie różny, poza dluższą trasa! Macie nowe autostrady, nawigacja, telefony, assystansy, EU-Szengen itd.
Udanego urlopu
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 177
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Jeśli byś pojechał przez Rumunię i to tak jak planujesz – wyjazd o 6 rano, to nie ma opcji, że przejedziesz na raz. Musisz się zatrzymać gdzieś w Ro i swoje odespać. Powrotna droga to zależy o której wyjedziesz, ale najlepiej przespać się gdzieś w Ro, bo najtaniej. Możesz co prawda w samochodzie, ale tego po prostu nie rób. Powody jasne. Warto też kupić tak ze 100 tamtejszych rumuńskich pieniędzy. Niby to nie jest w sumie jakoś potrzebne, bo już wszędzie zapłacisz kartą, niemniej są miejsca gdzie tego nie zrobisz Np. ja jak jadę zawsze zatrzymuję się w drodze tam i z powrotem na szaszłyki w Dedulesti – one są bardzo tanie ale tylko gotówka.