Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieruchomości w BG - kupno, sprzedaż itp
http://www.alo.bg/obiavi/imoti-prodajbi/...enti-stai/
jeszcze jedna strona .
Zawsze dostrzegamy w ludziach to, co złe, ale nigdy nie widzimy tego, co jest z nami nie tak.
Odpowiedz
(08.07.2016 11:57:50)frytowski napisał(a):
(07.07.2016 09:00:57)orlinezze napisał(a): [...]- Chłopcze mój , nie wolno mylić turystyki z emigracją  [...]

Ja też kiedyś myślałem o kupnie czegoś w BG, mieliśmy taki etap.

Kiedyś, przy okazji dyskusji o służbie zdrowia, czy innych kwestiach bytowania w BG, na .com jeszcze to było, za starych czasów.
Bateniki wrzucił zdanie, które utkwiło mi w pamięci:
Cytuję z głowy:
Bułgaria to piękny kraj, przyjechać na miesiąc, pozwiedzać, a potem spie.....

Bardzo lużna interpretacja Smile
coś musialo sie wyrwać z kontekstu Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(09.07.2016 19:26:14)danaxy napisał(a): http://www.alo.bg/obiavi/imoti-prodajbi/...enti-stai/
jeszcze jedna strona .

widzę, że w Obzorze i Achtopolu są znajome domy na sprzedaż
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
pytanie zapewne do Orlina, bo w temacie skoro zajmował się nieruchomościami.
Czy te ceny nieruchomości to w BG są od kilku lat podobne, czy w jakiś sposób spadły np. poprzez odpływ kapitału rosyjskiego?
Pytam, bo 2 lata temu w Sozopolu też się zastanawiałem czy na emeryturkę takie coś by nie było fajne, ale potem zgadałem się z Polakiem, który akurat sprzedawał lokal w kompleksie. No i cena jego wychodziła coś ponad 100k PLN- za pokój z aneksem i małym balkonem. Dokładnie nie pamiętam, ale ze 25m to miało. Uznałem, że to bardzo drogo i zapomniałem o temacie.
Odpowiedz
to ja poczekam, aż ktoś wpadnie na pomysł odkupić jakąś starą szkołę czy inny większy budynek w celu przerobienia jej na jakiś dom spokojnej starości dla styranych polskich emerytów Wink albo od razu jakiś podstarzały ośrodek na kształt FWP - arka kiedyś zdjęcia jakiegoś wrzucał Wink no bo serio chcecie się nudzić samemu po 70ce z wyłącznie li tylko drugą połówką, bez znajomości języka, w jednak obcym kraju, ze zbudowaną o nim opinią na podstawie 2 tygodni rocznie byczenia się tam na plaży? Wink
Odpowiedz
(10.07.2016 16:00:22)sproket napisał(a): to ja poczekam, aż ktoś wpadnie na pomysł odkupić jakąś starą szkołę czy inny większy budynek w celu przerobienia jej na jakiś dom spokojnej starości dla styranych polskich emerytów Wink albo od razu jakiś podstarzały ośrodek na kształt FWP - arka kiedyś zdjęcia jakiegoś wrzucał Wink no bo serio chcecie się nudzić samemu po 70ce z wyłącznie li tylko drugą połówką, bez znajomości języka, w jednak obcym kraju, ze zbudowaną o nim opinią na podstawie 2 tygodni rocznie byczenia się tam na plaży? Wink

To wcale nie jest głupi pomysł z tą szkołą i z nami tetrykami SmileMyślę,że taniej wyjdzie niż u nas jakiś DPS.Przynajmniej byłoby nad Morzem Czarnym Smile
Odpowiedz
sproket- ja mogę i sam ze sobą się męczyć hehe

tak nas serio to taki sam scenariusz czeka nas w Polsce, wolę BG
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Mój mąż się Wami zaopiekuje...>Smile
Odpowiedz
(10.07.2016 19:05:48)teresa napisał(a): Mój mąż się Wami zaopiekuje...>Smile
Teresa, a pościsz Go czasami do nas Angel Big Grin
Odpowiedz
No nie wiem... Ty to grzeczny jesteś,ale reszta:-D