Liczba postów: 43
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Na MOL koło Nowego Sadu również otwarta sieć, na innych pewnie też.
Wczoraj w południe przejście z Węgier do Backi Vinogrady Serbi bez kolejki. Nie pamiętam abym tam stał kiedykolwiek dłużej niż 15 minut.
Dziś rano koło ósmej na przejściu do Kalotiny jako 3cie auto w kolejce. Uwaga w kantorze przy stacji Shell sprzedają winietki ale doliczają 5 lewa za obsługę. Lepiej wejść do stacji.
Pozdrawiam D+
RO, BG, YUGO, HUN, SK 1974 .... RO,HUN,SK,SRB , BG, EL 2024. Nawigacja Magic Earth
Bądź elegancki i nie zgub się. A jak się zgubisz nadal bądź elegancki.
Reputacja:
3
Chyba nie przez telefon a na stronie w internecie

.
W domu nie wiem, którędy i dokąd jadę

. Nie ścigam się do celu a wędruję sobie po Bałkanach.
W czwartek koło 16ej przejście w Kalotinie kierunku Serbii 50 min. dużo "Niemców" mimo, że to nie piątek.
W
sobotę o tej samej porze przejście przejście Vatina - Moravita kolejka tylko 3 samochody, luz
Pozdrawiam D+
RO, BG, YUGO, HUN, SK 1974 .... RO,HUN,SK,SRB , BG, EL 2024. Nawigacja Magic Earth
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
Dokładnie: " na telefonie", przez Internet rzecz jasna.?
Kiedyś, za czasów przyklejanych winiet zdarzyło mi się, że sprzedawca sobie smacznie spał i sporo czasu zajęło obudzenie jegomoscia.
Reputacja:
3
Ja w telefonie mam telefon i aparat foto ;-) a internetu nie. Smartfon to raczej minikomputer z funkcją telefonu.
Do internetu wchodzę z komputera.
Z Pirotu na granicę można dojechać zwykłą drogą do Dmitrovgradu w dobrym stanie 50-80 km/h.
Pozdrawiam D+
Liczba postów: 288
Liczba wątków: 0
Reputacja:
18
Można, tak jeździło się 10 lat wstecz. Fajna droga ale tak w nocy wymagała sporo uwagi przy dość intensywnym ruch.
Pozdrawiam
Bogdan
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Na weekend otwarta nowa autostrada Europa !!!
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Reputacja:
3
(10.09.2025 12:28:37)Bogdan napisał(a): Można, tak jeździło się 10 lat wstecz. Fajna droga ale tak w nocy wymagała sporo uwagi przy dość intensywnym ruch.
Pozdrawiam
Bogdan
Teraz ruch jest niewielki przeniósł się na autostradę.
Pozdrawiam D+
Liczba postów: 365
Liczba wątków: 1
Reputacja:
36
14.10.2025 13:23:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2025 13:24:24 przez Masodi.)
Mam kolejną dobrą wiadomość.
Jeśli wierzyć mapom OSM niespodziewanie ukończono budowę brakującego odcinka autostrady A5 w Chorwacji, czyli alternatywnej drogi do Belgradu przez M6 na Węgrzech - A5 w Chorwacji i A3 w Serbii (między Węgrami a Chorwacją oczywiście granica Schengen, czyli brak granicy). Cały odcinek od Budapesztu do Belgradu można przejechać po autostradzie.
Może ktoś wkrótce będzie miał okazję wypróbować tą opcję i podzieli się informacjami z pierwszej ręki...