14.03.2017 20:05:14
Panowie, dzięki za info w sprawie Kiten.
J.
J.
|
Gdzie jechać?
|
|
14.03.2017 20:05:14
Panowie, dzięki za info w sprawie Kiten.
J.
07.02.2018 20:38:53
Witajcie.
Aby nie zakładać nowego wątku, postanowiłam się dopisać tutaj :-) . W BG byłam 2 razy, tylko. Było to kilka lat temu (potem wciągnęła nas Chorwacja, Czarnogóra). W tym roku postanowiliśmy znowu udać się w kierunku Bułgarii. Planujemy tydzień w RO (zawsze tylko przemykaliśmy w pośpiechu - teraz chcemy pozwiedzać Transylwanię), a po tygodniu włóczęgi odpocząć nad morzem. Chcielibyśmy zatrzymać się gdzieś na tydzień na północ od Warny . I tu moje pytanie. Czy lepiej wcześniej zarezerwować, czy szukać czegoś na miejscu. Moje poprzednie lokale w BG to były apartamenty, teraz chcielibyśmy zatrzymać się w jakimś hotelu ze śniadaniami. Czy na przełomie lipiec sierpień znajdziemy bez problemu taki hotel, czy lepiej zarezerwować wcześniej przez internet?
07.02.2018 21:00:52
Dzięki za odpowiedź. Położenie wydaje się Ok. Było by blisko do miejsc które chcemy zwiedzić, ale przyznam że marzy mi się coś blisko morza, żeby z okna lub balkonu się napatrzeć
. A Villa Kaliakra w tej okolicy? Wiesz coś o niej?
07.02.2018 21:04:45
(07.02.2018 20:45:23)dżek napisał(a): Polecam Hotel Akre Fajna miejscówka, blisko na Kaliakrę, fermę małż Dalboka, rajską plażę Bolata czy na Kamchiję. Zaczynałem "przygodę" z Bułgarią od tych terenów
07.02.2018 23:12:30
Villa Kaliakra to chyba inny pułap cenowy a z tego co patrzyłem na bookingu to mają zarezerwowane całe wakacje.
Racja, też już poszperalam w necie. A z Akre tylko samochodem na plażę? Ile to tak mniej więcej km? Mają jakąś stronę www? Trzeba wczesniej rezerwować czy zawsze znajdzie się pokój?
Popatrzylam na niego w necie i dodaję do listy ew. miejscowek. Wyglada rozsądnie, tylko do plaży daleko....
08.02.2018 08:35:05
Link do strony hotelu.
Do plaży tylko samochodem. My zatzymaliśmy się w tym hotelu ze względu na najpiękniejszą, wg. mnie, plażę w BG Bolatę. Niestety na piechotę to za daleko. No i w ten upał nie będzie to komfortowe. Rezerwowaliśmy wcześniej.
31.05.2023 10:45:38
Witam,
proszę o poradę, jakie miejsce wybrać na pierwszy wypad do Bułgarii. Wypad z dziećmi (ale już nie maluszkami . Planowany lot do Burgas i stamtąd jakiś transport do miejsca docelowego, zależy mi na miejscu z klimatem, nie strasznie tłocznym (planowany wypad w lipcu) ale jednocześnie tez nie zadupie , tj. żeby można było gdzieś poszwendać się, coś pozwiedzać itp. Z góry wykluczam złote piaski i słoneczny brzeg. Rozważałem Sozopol albo Neseber, ale nie wiem czy to najlepsze miejscówki, biorąc pod uwagę oczekiwania. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki
31.05.2023 11:17:38
Od lat jeżdżę do Sozopola i jestem subiektywny pod względem wyboru miejsca. Jak raz tu przyjedziesz to będziesz chciał być zawsze. Jest gdzie połazić bo jest starówka, przepiękna, klimatyczna. Jest ok. 10 plaż, dużych, małych, w centrum i na obrzeżach. Są hotele molochy, są małe hoteliki i wreszcie kwatery w domach u Bułgarów (kszcza). Dla dzieci w pobliżu jest mały i niezatłoczony aquapark Ravadinovo. Są rejsy statkami, i inne tego typu atrakcje. Jest mnóstwo knajpek. Z Burgas dostaniesz się busikiem. Ceny w Sozo mogą być trochę wyższe niż w innych kurortach ale nie znaczy że muszą.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jeśli nie Sozopol, to gdzie??? | skorup74 | 6 | 5,437 |
25.02.2017 14:20:15 Ostatni post: arka |
|