Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Relacja Mierzey Obzor 26.07.2015 - 08.08.2015
Teresa jak oni zobaczą co my piszemy ? Ale w sumie czego się mamy bać przecież to prawda Smile
Odpowiedz
Tankowanie nie ma znaczenia byle do Polski starczyło,a potem chłopaki będą martwić się sami . Żytnia, wyborowa, soplica, pan Tadeusz co kto lubi
Odpowiedz
Witam wszystkich, a przede wszystkim przyjaciela mego Bulgaricusa Smile. Znowu wielkie chapeau bas.
Zacznę od dnia wczorajszego. Cieszę się, że wróciliśmy .... wszyscy. Może od początku.
Rano (trochę wcześniej niż zazwyczaj) my z R. tradycyjna zupka w Heliosie. Odbiór zamówienia u dziadka Smile, ostatnie zakupy itd. Potem śniadanko, wcześniejszy niż zazwyczaj wyjazd na plażę.
Spore fale. Bardzo spore. Rozbijamy się kilkanaście metrów wcześniej niż zazwyczaj. Chyba po raz pierwszy w czasie pobytu wszyscy JEDNOCZEŚNIE wchodzimy do wody. Żona R. z deską (do bujania na falach plus brak umiejętności pływania).
10 minut zabaw wygłupów. W pewnym momencie jedna fala wyrywa jej deskę, druga spycha w .... dziurę. Głębokość teraz szacujemy na ok 2,5 - 3 m. Wcześniej ok 120 cm wody. R. płynie do żony, moja żona to samo, a ja widzę, że na tej głębokości nie mamy szans... decyzja... Do nich czy po deskę....
Pływam najlepiej z nich.
Deska. Nie wiem dlaczego nie pytajcie. Do deski, z prądem kilka wymachów i mam. Odwracam się i jest dramat. Romek wypływa z pod wody i dostaje falą, jedną, potem drugą, moja żona ją podtrzymuje, ale widzę, że długo nie da rady. To nie słoneczny patrol, kładę się na deskę i .... nie qwa Hasselhoff g...no wie. Nie da się tak pływać. Decha w łapę za sznurek i napieprzam, pod prąd. R. zaczyna krzyczeć... Dobra .... zdążyłem. W ostatniej chwili. Wychodzimy ... 100 metrów dalej...
Oni odpuszczają ja po godzinie wchodzę jeszcze raz. Powstało kilka głębokich jam... Uważajcie...
Wsiadając do samochodu, jeszcze się troszkę trzęsę...
Odpowiedz
Witamy w Polsce naszego bohatera.
Odpowiedz
no to grunt, że szczęśliwie się skończyło, ja w tamtym roku swoją żonę i syna wyciągałem w Sinemorcu, także gratuluję nerwów
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Gó....niany dzień trwał nadal.
Po atrakcjach plażowych, pożegnaniu z gospodarzami, dostajemy reklamówę winogron domowych na drogę Smile.
Jedziemy po LPG. Obzor LUK Oil... Nie ma. Nawijamy do Białej podjeżdżamy po prawej, standardowe pytanie: master, visa? Pada ok, więc: full please.
Full największe w życiu dokładnie 39 l do zbiornika 38 -  10% = ok. 34 l. Tradycyjne europejskie 34 l.
OK niech będzie. Kasa i...  ni ch... visa, master w języku migowym ciach, ciach. Only cash. Leva wydane do zera, więc Euraski. Przelicznik 1,92. Szału nie ma więc R.  przemytnik bazylii gruzińskiej wkracza do akcji. ok. 20 Euro wypłaca w  1 * 5 E i reszta bilon Smile. Chłop wpada w szał. Drze się coś o Policji. R. ze spokojem: Bo Ci w d... to wsadzę ... Smile Facet do kasjerki niemal z płaczem: oj Majeczka, Majeczka. R: do faceta: zdrawiej, do mnie: możemy jechać... Smile
Nie, to nie koniec gó...nego dnia Smile

Dobra lecimy dalej. LPG starczy nam do granicy na dużym spokoju. Tradycyjne tankowanie zrobimy w Ruse. Tak nam się wydaje....
Ok dojeżdżamy stacja i... bułgarskie noł GAZ Smile. Ok dalej i to samo... Mówię R. ktoś nas tu w ch.... robi. R.: poczekaj, wkłada aparaturę w zawór odkręca GAZ I g... nie leci. Wylatuje facet z obsługi i drze o coś? Smile ryja... Na drugą stronę dystrybutora podjeżdża Camper z rejestracją: E. R.mówi pewnie z Etiopii. Smile
Facet prosi o Gaz my obserwujemy Smile. Gość podłącza dystrybutor, odkręca i ... nie ma, z pięć razy wkłada zakrzywiony śrubokręt w zawór Campera, że niby coś z zaworem, spuszcza GAZ i dalej nic.
W tak zwanym międzyczasie Roman z dwa razy obchodzi dystrybutor i coś kombinuje. Za chwilę obsługa w szoku bo GAZ wystartował. R. uśmiech na twarz i tekst: "Rozgryzłem sk....nów" Smile
Estończyk, (Etiopczyk wg R.), tankuje 150 L. R. rzuca: "On w oponach też przewozi?", ale mina faceta z obsługi mówi: Wy nie zatankujecie. Ponieważ to wiemy jedziemy na most. Korek od ronda. Po ok. 20 minutach jesteśmy i płacimy tradycjne 2 Eueo, dostajemy, paragoń, na co R. : BOLSZAJA KULTURA Smile stoimy, stoimy, stoimy...
Odpowiedz
Ja p... - musieliscie mocno Obzor przestawić, że niusy doszły aż do Ruse Big Grin
Marcin
Odpowiedz
(08-08-2015,22:48:49)bzyq_74 napisał(a): Ja p... -  musieliscie mocno Obzor przestawić,  że niusy doszły aż do Ruse Big Grin

A on zdziwiony, że mu gazu nie sprzedali Smile. Złe wieści szybko się rozchodzą Mierzeyku. 

Wszyscy się bali, że im za gaz bilonem będą płacić Smile

Mierzeyek E to Hiszpania a EST to Estonia. A Etiopia ETH Smile Tak dla Romka info Smile
Odpowiedz
W stałym wątku normalne powitanie natomiast tutaj witam wszystkich tradycyjnym upalnym:
[Obrazek: DSCF2555.jpg]
Odpowiedz
Niezwykłe połączenie Smile
Odpowiedz