Liczba postów: 682
Liczba wątków: 1
Reputacja:
86
Patrząc po datach - jedziecie całą niedzielę i troche poniedziałku. Dlaczego nie wykorzystać chyba wolnej soboty? Po przejechaniu TT nocleg raczej w Curtea de Arges, a nie w Pitesti. Pitesti to duże miasto, trudniej będzie dojechać.
I drugiego dnia - po co zrywac się o 4-tej, jak nad morze zostało 6-7 godzin?
Reputacja:
86
Spanie przed TT, a następnego dnia Transfogarska i nad morze. Spokojnie do zrobienia, nawet nie trzeba się zrywać wcześnie rano.
Reputacja:
86
Założyłem, że jednak chcesz jeden nocleg. Więc pierwszego dnia trzeba się wysilić na trasie z Ostrowca do noclegu przed TT. Drugiego dnia masz 9 godzin jazdy plus zatrzymania na podziwianie TT plus obiad, czyli od rana do wieczora, od 7-mej do 20-tej. Ktoś z forum skoryguje te moje 13 godzin. Nie przejeżdżasz przez całą Bułgarię, tylko kawałek! Dobrze, że TT wypada w poniedziałek, bo w weekend raczej będa tłumy ludzi i samochodów. Jeżeli na TT chcesz sie wybrac w góry, to tak sie nie da, bo to zajmuje sporo czasu.
A jeżeli bierzesz dwa noclegi, to wtedy spanie koło Turdy/Sibiu, w niedzielę zwiedzanie i trasa przez góry, spanie za TT i w poniedziałek nad morze.
Liczba postów: 2,242
Reputacja:
44
Jeśli zamierzacie przejazd przez TT to jak najbardziej spanie przed TT. Transfagaras warto przejechać z rana, wypoczętym. Po kilkunastu godzinach w aucie TT będzie dla Was katorgą, szczególnie część od szczytu do Curtea de Arges.
Co do noclegu to można zacząć czegoś szukać już przed Sibiu. Ja w zeszłym roku spalem w Comforcie i tez kolejnego dnia z rana TT. Mimo porannej mgły, gdy rozpocząłem wspinaczkę słonce rozpędziło mgłę, TT była prawie pusta (Niedziela). Także nie ma co się zastanawiać, szczególnie, że kolejnego dnia nad morze daleko już nie będzie wiec spokojnie 3-5 godzin na odcinek Sibiu-TT-Pitesti. Później już coraz bliżej celu.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22