Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2015/16]
Korek na TT, hmm, jechałem kilka razy w obie strony i jeszcze mi się nie zdażyło żeby go nie było (no może 3 godziny w KORKU to nie miałem przyjemności). Jak stoimy to można sobie podziwiać widoczki Big Grin z samochodu bez obawy o dzwonek. Nie namawiam oczywiście do jazdy w takich warunkach, koleżanka chciała się dowiedzieć co ją czeka i próbujemy tu jej to przybliżyć.
A ja przez TT jechałem właśnie w niedzielę. Tyle tylko, że byłem na niej wcześnie rano. Korków nie było tylko lekki ruch. Możesz sobie zobaczyć na filmiku. Cała trasa jest wrzucona https://www.youtube.com/watch?v=CfR7i4NM...8vpNOl_ihg
Witam. Może faktycznie zrobić TT w drodze powrotnej ( i znowu jak na złość pobyt w hotelu kończy się
w sobotę16.07) a nie napisałam, że w planach był zamek Bran jak będziemy wracać, no ale może da się odmienić kolejność.
Wszystko jest do uzgodnienia.
Dzięki za podpowiedzi.
(01.04.2016 19:39:21)agniecha0103 napisał(a): Witam. Może faktycznie zrobić TT w drodze powrotnej ( i znowu jak na złość pobyt w hotelu kończy się
w sobotę16.07) a nie napisałam, że w planach był zamek Bran jak będziemy wracać, no ale może da się odmienić kolejność.
Dzięki za podpowiedzi.

Na TT, kilka kilometrów przed szczytem, jadąc od południa jest fajna miejscówka na nocleg.To Piscu Negru, kilka hotelików i monastyr. Rano stajesz koło 7:00 i trasa jest niemal tylko Twoja. Do szczytu minęliśmy dosłownie 5 samochodów.
(01.04.2016 08:02:28)gorpaw napisał(a): Witam.
Mam pytanko. Zamierzamy w sierpniu jechać do Słonecznego Brzegu ( na dwóch kierowców ). Wyjazd w niedzielę rano z Rzeszowa ( jazda bez noclegu. Czy spokojnie (bezpiecznie) możemy się zatrzymać w Rumunii na jakiejś sieciowej stacji benzynowej na paru godzinna drzemkę ?

Bez problemu dojedziesz -oczywiście ze zmianą kierującego.
Jednak o wiele wygodniej ,bezpieczniej i bez większego zmęczenia z noclegiem.
Ja przez kilka lat z Rzeszowa jechałem na dwóch kierowców bez noclegu-dało się.
w 2015 dojechałem do Piteśti tam tani nocleg ,śniadanko z kawką i ok 13.00 byłem na miejscu w SV.Vlas zero zmęczenia i jeszcze całe popołudnie plaża obiad, piwko,relax u Orzecha itd.
(01.04.2016 19:39:21)agniecha0103 napisał(a): Witam. Może faktycznie zrobić TT w drodze powrotnej ( i znowu jak na złość pobyt w hotelu kończy się
Dzięki za podpowiedzi.
Da się zrobić najpierw Bran (tylko trzeba wyjechać ok. 4 rano i zamek zwiedzać na drugi dzień) potem wczasy i ewentualnie TT w drodze powrotnej przejazd w sobotę po południu, nocleg koło Sibiu i w niedzielę w domu
https://www.google.pl/maps/dir/Ostrowiec...45.5191918
Jak widzisz na załączonym obrazku w Twoim przypadku opcja bezwinietkowa ma sens (nie polecam jazdy przez Carei, na Satu Mare wygodniej, chciałem pokazać poglądowe czasy przejazdu dlatego nie korygowałem drogi)
Witam
W lipcu wybieram się po raz pierwszy do Bułgarii. Mam w dorobku sporo wojaży wakacyjnych, ale w inne zakątki Europy. W związku z tym, że każda trasa jest specyficzna mam pytanie....wyruszając z Krakowa chcę jechać przez Muszynkę, Bardejov, Trebisov, Satoralyaujhely, Kisvarda lub Tokaj (nie wiem co wybrać, chodzi o stan drogi na Kisvardę) i przejście graniczne w Satu Mare. Później na Zalau, Sybin i Pitesti do mostu granicznego...czy taka trasa jest optymalna, przy założeniu, że nie chcę jechać przez Serbię i nadrabiać kilometrów?Podejrzewam, że jazda bezwinietkowa przez Preszów, Koszyce i Debreczyn oraz później Oradea to strata sporej ilości czasu na wielkomiejskie światła, korki itp. Czasu mam sporo, wyjadę w niedzielę nad ranem, mam nadzieję dojechać pod wieczór w okolice Pitesti na nocleg i nazajutrz Czernomorec.
Proszę szanownych forumowiczów o weryfikację mojego pomysłu i cenne uwagi Smile
Trasa ok. Kisvarda droga dobra, nie ma co narzekać. Jadąc bezwinietkowo przez w/w miasta w niedzielę spokojnie i bez korków
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Trasa OK, jednak moim zdaniem z Krakowa szybciej przez Piwniczną i Preszów (wyjeżdżasz nad ranem i miniesz ew. korki w N Sączu), potem Secovce, Pacin, Kisvarda, Mateszalka i romki.
https://www.google.pl/maps/dir/Presz%C3%...m0!1m0!3e0
Dla mnie to bardzo tajemnicza sprawa, dlaczego przez Kraków ludzie potem kierują się na Muszynkę-Bardejov.
(01.04.2016 22:43:04)godfather napisał(a): W lipcu wybieram się po raz pierwszy do Bułgarii...
Czasu mam sporo, wyjadę w niedzielę nad ranem, mam nadzieję dojechać pod wieczór w okolice Pitesti na nocleg i nazajutrz Czernomorec.
Proszę szanownych forumowiczów o weryfikację mojego pomysłu i cenne uwagi Smile
Jechałem drzewiej tą trasą.
Wszystkie drogi prowadzą do naszej Niebogi...
Czernomorec Was przywita już mroczną porą.
Pójdziecie po przepakowaniu bagaży jeszcze na nocną imprezkę.
Przemęczeni - być może po imprezie - ktoś Was doniesie na miejsce zakwaterowania.
Doniesie Was a nie na Was.
A potem będzie sama laba...
PS - czy jesteś skłonny zdradzić miejsce spania czy wolisz ukryć je przed "obcymi" oczami ?
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin