Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gdzie jechać?
(24.04.2016 15:55:25)aekzal napisał(a): Podejrzewam że obie miejscowości są dobrym wyborem.
Poczytaj w postach o Primorsku i Sozopolu, a większość informacji dowiesz się od myszy i dżeka.
Dżek dostał dożywocie w Sozopolu a myszka była parę razy w Primorsku.
Wiele innych osób poda pewne informacje.

No tak. Emerytura w Sozopolu by mi pasowała ale żeby od razu dożywocie, he he.

Niech kolega pyta ale moje zdanie może być tendencyjne...
Odpowiedz
Na wstępie dziekuje wszystkim za pomoc Smile
Powiem wam szczerze ze zaskoczyliscie mnie tym, że to właśnie Sozopol jest bardziej rozrywkowy od Primorska. Po czytanych opiniach w sieci myslalem, że to Primorsko jest bardziej "imprezowe" a Sozopol "romantyczny" Wink
Odpowiedz
może nie tyle bardziej rozrywkowy, o ile większy wachlarz propozycji, bym powiedział, występuje w Sozopolu (włączając w to część zabytkową). Konkretnie np. co do ilości dyskotek, to przyznaję, że do końca nie jestem pewien i może faktycznie w Primorsku więcej - to już się niech inni wypowiedzą, bo ja w życiu może ze dwa razy w dyskotece byłem i to chyba przypadkiem po pijaku Confused , ale co do knajpek, to w obydwu miastach na pewno trochę ich znajdziecie
Odpowiedz
Ja w Primorsku byłem tylko na "wypadzie" z Sozopola, więc pewnie nie jest to w 100% obiektywne, ale jednak wydaje mi się, że są bardzo porównywalne jeżeli chodzi o warunki jakie podajesz. W Sozopolu na pewno masz zabytkowe stare miasto, tyle że to nie Kraków czy Budapeszt, obejdziesz go w 1 popołudnie. Co do dyskotek to tak jak wolffer, nie za bardzo się wypowiem bo nie bywam. Na pewno jest tego mniej niż w Słonecznym Brzegu, ale to chyba akurat na plus skoro SB był za głośny.
Restauracji do wyboru do koloru w obu miejscowościach. Primorsko jest odrobinę tańsze niż Sozopol. A przynajmniej jak byliśmy w 2014 to tak było.
Tak już całkowicie subiektywne odczucie- to gdybym miał wybierać pomiędzy tymi dwoma wybrałbym jednak Sozopol. Ale tym się za bardzo nie sugeruj, każdy ma inne oczekiwania co do wakacji.
Odpowiedz
O kurde to włożyliście mi klina w głowe Smile A jeśli chodzi o nazwijmy to "dzienne" warunki wypoczynku, to gdzie lepsze plaże, miejsca na spacerki, atrakcje wodne itp ? Smile Duże różnice cen między Sozopolem a Primorskiem ( coś jak Vlas - Słoneczny Brzeg? )?
Odpowiedz
Z Primorska z portu możesz wybrać się statkiem na plażę na Masliny Nos. Fajna sprawa. Plaże też dają kilka mozliwosci. Dla mnie Primorsko że względu na okolicę. Do Sozopola na zwiedzanie zawsze można się wybrać. Ropotamo też rzut beretem i do Sinemorca też blisko. Oczywiście Strandza w pobliżu. W lipcu w Jasnej Polanie warsztaty rzeźbiarskie
Odpowiedz
rafik, zapytaj sikę jeszcze o kilka rzeczy, to na pewno będziesz miał większy problem niż na początku Big Grin Big Grin Angel
Odpowiedz
Zapomniałam o cukierni w Primorsku. Aquapark też jest alternatywą...
Odpowiedz
ehhh widze ze bedzie ciężki wybór Smile Pewnie zdecyduje korzystniejsza oferta z biura podróży, choć o to też ciężko wbrew pozorom. Słoneczny Brzeg czy Złote Piaski znajdziemy w każdym bp, a o Sozopol lub Primorsko autokarem jest już zdecydowanie ciężej. Póki co znalazłem tylko dwa bp na terenie Śląska i Krakowa, które organizują takie wczasy...

Dziękuję wszystkim za pomoc Smile
Odpowiedz
rafik do Bg z bp? jak nie masz możliwości autem na small planet są teraz w dobrej cenie przeloty do Burgas, kwaterę zawsze znajdziesz, wyjdzie taniej no i ciekawej
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz