Liczba postów: 96
Liczba wątków: 0
Reputacja:
5
Z Nessebaru do centrum SB. najlepiej dojechać autobusem, odjeżdżają z pod samej bramy gdzie jest mała zajezdnia. Średnio co 15-20 min odjazdy, cena w tamtym roku o ile dobrze pamiętam za osobę to chyba miedzy 2-4 leva. TAXI nie wiem bo nie jeździłem. Można też z Nessebaru do SB. dojechać kolejką, ale chyba tylko do pierwszych hoteli w Słonecznym. Zajezdnia kolejki jest obok hotelu Esperanto , Kotva.
Liczba postów: 1,875
Reputacja:
74
druga linia kolejki leci od zza Esperanto przez centrum SB. Podzielili pewnie z powodów finansowych. Jeden przejazd z tego co pamiętam dorośli 4 lv, dzieci do 4 lat bezpłatnie, a powyżej 4 nie pamiętam, ale może 2. W sezonie nie odpuszczają dopóki ostatniego miejsca nie zapełnią i nieraz po chamsku zagęszczają pasażerów. Biletów oczywiście nie wydają, chociaż widziałem, że są, bo raz przez przypadek dostałem (chyba jakaś instytucja akurat miała ich kontrolować).
Z zeszłego roku pamiętam, że w autobusach o zniżkach dla dzieci innostrańców można zapomnieć.Za bardzo mnie to nie wzrusza, ale dla zasady kłóci mi się to z byciem razem w UE.
Liczba postów: 143
Reputacja:
2
A ja zapytam jeszcze o Taxi może ktoś jechał ile kosztuje bo 4 osoby autobusem to i tak z 16 lv więc może taxi podobnie?
Liczba postów: 2,242
Liczba wątków: 1
Reputacja:
44
Taxi po negocjacjach może pojedzie za 20 lv
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
Liczba postów: 1,875
Reputacja:
74
ventosa, ja dopiero to w zeszłym roku tj. 2015 na przełomie czerwca i lipca zauważyłem. Ogłoszonka na kolorowych karteczkach wisiały przyczepione do szyby. Malutka miała 5, więc nie pamiętam co z tymi do 4 lat, ale powyżej na pewno płatne.
Z taksówkami z tego co pamiętam, jak ich więcej stało, to czasami jakiś gościu dogadywał cenę i brał kurs taksówkarz, który się na to godził. Jak stali indywidualnie, to bezpośrednio z nimi trzeba się było umawiać, a cena penie taka jak wspomniał Wawo
Liczba postów: 2,067
Reputacja:
141
Bilety dla dzieci w takiej samej cenie jak dla dorosłego. Jest zapis w regulaminie za kierowcą. Tak więc na komunikację miejską i podmiejską dzieci i dorośli tyle samo.
Jezdziłem z Rawdy do Neseberu i Słonecznego jak również do Pomorie, nie było zniżek na dzieci w wieku szkolnym.
Liczba postów: 4,339
Reputacja:
103
1.vika , tak z ciekawości - czemu BG jest dystynkcją?
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”