Liczba postów: 255
Liczba wątków: 0
Reputacja:
16
Masakra, masakra, masakra.
Jadę piąty raz w sierpniu do Vlasu, ale pierwszy raz nie mam pojęcia którędy jechać!!!
Pozdrawiam, Hary.
Liczba postów: 102
Reputacja:
4
Objazd pokazany na mapce dodaje około 1,5 km wąską drogą przez wioskę (zamiast 4km jest 5,5km). Tragedii nie ma. Ruch tylko do 3,5 tony. Cięższe samochody całkiem inną drogą. Strata nie powinna być wielka.
Liczba postów: 102
Reputacja:
4
Droga Ruse - Razgrad normalnie jest bezproblemowa. Bardzo wysokie prędkości przelotowe. Trzeba tylko uważać na policję. Można spokojnie cisnąć 100 - 120 km/h. Remont mostu na pewno na tym odcinku obniży średnią. Ale mam nadzieję, że ruch będzie w miarę płynny. Jeżeli nie będzie korkować na tym objeździe to tracimy tylko 5 minut, jeżeli będą korki - no to lipa. Zależy jak płynny będzie ruch na tym objeździe.
Liczba postów: 255
Reputacja:
16
Tosho,
ale do Vidin przez Bukareszt czy przez Oredee? Czy może mimo wszystko przez Serbię?
A może jednak jest szansa na to, że do sierpnia ten cholerny most w Ruse będzie już przejezdny z marszu???
Pozdrawiam, Hary.
Liczba postów: 1,898
Reputacja:
104
Jeśli Vidin to nie przez Bukarszt, czyli Oradea, Arad,Timisoara i dalej na Drobeta Turnu Severin,Calafat.
Czy most w Russe będzie po remoncie w lipcu?Nie wiem.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 188
Reputacja:
20
Na podstawie trasy z 30.04/01.05 do i 6.05/7.05 powrót:
- z Barwinka do Svidnika 3-4 wahadełka ale oczekiwania niezbyt dużo max całość to 15 min.
- drogo do Tokaju w remoncie ale bez przestojów - trzeba tylko uważać na dziury
- Sibiu - Sebes kawałek autostrady dalej nieczynny trzeba zjechać na starą drogę
- droga wzdłuż rzeki Olt czyli - Sebes - Ramnicu 2 wahadełka ale oczekiwanie dłuższe - nawet do 30 min
- most Giurgiu - Ruse remonty trwają. Przed mostem od strony Giurgiu powoli porządkują ruch - zrobili rondo pomiędzy stacjami Rompetrol i od ronda nowy asfalt do bramek i za bramkami do mostu. Po stronie Rumuńskiej wnioskuję że jeszcze dywanik asfaltowy położą bo jest wstępna warstwa i na jednym pasie coś jeszcze w kilku fragmentach robią ale bez wahadełek tylko trzeba ominąć lub przeczekać na wolną drogę
- Varna - most faktycznie remont ale jadąc w stronę Słonecznego nie ma korków - gorzej z wjazdem do Varny od strony Słonecznego mogą być korki ale nie muszą (mi zdarzyło się 4.05 stać około 20 min ale już 6.05 płynnie bez problemów)
Ogólnie przekrojowo to najgorzej wyglądają drogi fragmentami na Słowacji i Węgrzech, droga z Varny - pierwszy odcinek od mostu w kierunku Słonecznego droga mocno zniszczona i popękana - podobnie Autostrada do Varny aż prosi się o nową nawierzchnię i częściowo coś tam robią.
Najlepsze drogi wg. mnie w Rumunii.
Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę,