Liczba postów: 555
Liczba wątków: 0
Reputacja:
24
Hejka,
Nie znalazłem tematu traktującego o internecie na kwaterze w Bułgarii. Nie wiem czy słabo szukałem, czy wszędzie jest i nikt nie pyta.
"U mnie" niestety nie ma i jeśli chcę to za router na dwa tygodnie muszę dopłacić 30 EUR. Zapewne się na to zdecyduję ale wolę zasięgnąć opinii doświadczonych Bulgaricusów.
Jak tam sytuacja z jakimiś kartami/starterami itp? Macie jakieś doświadczenia/patenty?
Z góry WIELKIE DZIĘKI za wszelkie opinie.
Pozdro...
Liczba postów: 2,020
Reputacja:
138
Zależy gdzie jedziesz - ale bardzo często są na wybrzeżu do zakupu takie karty dostępu, bodajże Airnet. Koszty tygodniowe niewielkie - 7 lewa chyba. Karta ma kod z dostępem do sieci - korzystałam w Primorsku trzy lata temu, w Rawdzie też były - choć wtedy raczej biegałam do kafejki internetowej. Sprawdzę w domu szczegóły na temat tych kart (bo nie pamiętam czy to taka nazwa) i dam jeszcze znać.
Liczba postów: 517
Reputacja:
37
Przyszłe wakacje bez roamingu ? hmmmm. Termin ten już był chyba dwukrotnie przekładany. Miejmy nadzieje, bo operatorom na tym nie zależy. Będą chcieli opóźnić zniesienie roamingu pod pretekstem np. dostosowania infrastruktury.
Liczba postów: 996
Liczba wątków: 2
Reputacja:
54
09.06.2016 10:55:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.06.2016 11:11:49 przez sproket.)
w bułgarii jest niestety to, co i u nas się za niedługo szykuje. rejestracja kart pre-paid. więc nie wiem czy to za bardzo oferta dla turystów jest...
na pewno manewr z kupnem karty sim opyla się tym, co jadą przez serbię. serbia jest poza ue, więc operatorzy sobie odbijają kosmicznymi cenami w roamingu: sms 2pln /minuta 6pln / 1MB 40pln (tak, dobrze widzicie - CZTERDZIEŚCI ZŁYCH za megabajt), więc tam kupuje się w pierwszym kiosku za granicą miejscową kartę za bodajże 200 dinarów (7pln) i jazda.
Liczba postów: 4,339
Reputacja:
103
przeniosłem wątek
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”