Na Śląsku będę około godziny 5.30 więc nie liczę na korki, ale dzięki za sugestię
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2015/16]
|
|
Jak będziesz "na Śląsku" rano to po co kombinować
https://www.google.pl/maps/dir/%C5%81%C3...194498!3e0 Z Łodzi do Żywca masz cały czas dwupasmówkę, potem krajówka w dobrym stanie i koło tunelu w Lalikach znowu 2 pasy. A w sumie można też A1 do Żor i na Cieszyn, tylko musisz sie dowiedzieć czy jakie kontrole będą na granicach, bo sie słyszy o wprowadzeniu takowych z koncem czerwca. A bo mi się przypomniało, na A1 koło Pyrzowice- Piekary mogą być remonty nawierzchni bo się wygła, drogowcy jeszcze się nie zdeklarowali kedy to moze nastąpić.
Masz rację, pojadę tą drogą a później tak jak pisałem, chyba że znowu ktoś wskaże lepszą trasę
![]() Polskę będę opuszczał 25 czerwca więc może nie będzie jeszcze granic
16.06.2016 07:32:08
Hello
![]() Tak podejrzewałem, że się jeszcze w tym wątku spotkamy ![]() Po różnych sugestiach z Waszej strony i gruntownym przeanalizowaniu tematu - "DO" jedziemy przez Serbię. Powrót spokojnie przez Rumunię. Trasa - klasyk z tego co zauważyłem + Sofia południową obwodnicą (jak będzie ciasno to włączę Google Maps i polecimy inaczej). https://goo.gl/maps/94oP7XExK1T2 Część winiet zamówię on-line - co do reszty - zakładam płatność kartą na bramkach.
w BG naklejkę(winietkę) kupisz tuż po wjeździe np. na Shellu
Pozdrawiam,
Zagorkaman
16.06.2016 10:31:55
(15.06.2016 22:45:24)igi123 napisał(a): Jak będziesz "na Śląsku" rano to po co kombinować Igi trasa ktora podales jest wlasnie kombinowaiem!! Jak jedzie z lodzi to za siewierzem trzeba zjechac na droge 86 przez katowice. to jest normalna 2 pasmowka (expresowka) i jesli nie ma wypadku to przejedzie ja w kilka minut. Trasa ktora ty podales jest obecnie w remoncie (zwezka do 1 pasa) i w okolicach jaworzna tworza sie korki, poza tym jest dluzsza i jakosciowo gorsza. ja w tym roku jade tak : http://tnij.org/w55k10u
16.06.2016 10:48:18
marcys
jechałeś już tak kiedyś przez Słowację? Jedzie się bez przeszkód? bo ja właśnie planuję podobnie, tylko przez Chyżne i do tej drogi włączyłbym się w okolicy Dolnego Kubina. Nigdy tak nie jechałem, bo zawsze dotąd bez winietki.
16.06.2016 11:09:43
zawsze jezdzilem przez cieszyn- trzyniec- mosty n.jablunkowa, cadca, zilina, ruzomberg, banska, zwolen (bezwinietkowo) i dalej juz na sahy...
problemu nigdy nie bylo....co prawda jedzie sie zle bo ciagle wioski i miasta i ograniczenia do 50-70 ale sie jedzie i cala droge od cieszya do wegier bez spinania w 4h - 4,5h zrobisz. niepamietam juz gdzie na slowacji jest odcinek plytowki - parenascie km ale tragedii nie ma i spokojnie 90/h mozna leciec.
16.06.2016 11:23:02
no właśnie głównie o te wioski mi chodzi, dlatego w tym roku chcę jechać winietkowo.
Pierwszy plan był autostradami do Bratysławy, ale to jednak trochę bez sensu tyle nadrabiać.
16.06.2016 11:51:55
jak nie lecisz typowo na bratyslawe to kupowanie winietki na 20km odcinek banska/zwolen mija sie calkowicie z celem! zaoszczedzisz max 10min a zaplacisz 10E
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości