Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiedy kupić waluty na wakacje?
Kurs euro 4.43. Czekam do wyjazdu może coś spadnie jak angole zagłosują za wyjściem z EU.
Odpowiedz
Raczej pójdzie na 5.00Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Jeżeli na już potrzebujesz to nie masz wyjścia. Zapewne trochę w najbliższym tygodniu spadnie, za dużo dni wzrostów musi byc korekta. A tak jak bateniki mówi nasza waluta jest jak huśtawka, na nią ma wpływ wszystko, a najmniej sytuacja na rynku wewnętrznym w Polsce. Ja zakładam że do brexitu nie dojdzie, dlatego czekam cierpliwie i wtedy zacznie się większa korekta. Ale to są założenia każdy sam decyduje na podstawie różnych sygnałów z rynku. Odnośnie brexitu mała dygresja jak podaja specjalisci przy najlepszych układach samo wyjście z Unii Europejskiej, Wielkiej Brytanii będzie trwało 2-3 lata, D.Tusk cos nawet wspominał o 7 latach. Z drugiej strony i GB się nie odetnie od Europy i może ewentualnie działać jak Norwegia, Szwajcaria na podstawie odrębnych umów. Ale to jest przyszłość, która według mojej opinii się nie ziści.
Odpowiedz
Prędzej Rosija przyjmą Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Niech oni lepiej sobie tworzą swój "Eurosojuz". Trochę OT, większość z Polalków jak była w Rosji to zapewne najdalej w Moskwie, może na Uralu, a Rosja ciągnie się dalej, która jest zupełnie inna. "Pacany" jak mówią na siebie młodzi Rosjanie bawią się w inny sposób niż nasza młodzież, w mojej ocenie nie gorszy ale zgoła inny. Dodam, że większość ludów wschodu Rosji np. Jakuci widziała Moskwę tylko w telewizji, nie mówiąc już o zachodzie Europy.

Dla ciekawskich polecam cykl reportaży Michała Patera z Wrocławia, który w bardzo ciekawy sposób pokazuje Rosję, której my nie znamy. Podróżuje po tym kraju autostopem. Nawet ja będą kilkukrotnie w tym kraju nie poznałem nawet 10% tego co on pokazał. Podziwiam tego chłopaka, który za 200 zł przejechał 26000 km. Z tych 200 zł większość wydał na znaczki na listy. To się nazywa podróżowanie i poczucie wolności i swobody.

https://www.youtube.com/channel/UCcnATEe.../playlists

Pierwsza seria dotyczy podróży na Kołymę a druga przez Demoludy, jeżeli dobrze pamiętam jest i Serbia i Bułgaria jak spał w lesie. Miłego oglądania. Cały czas dodaje nowe filmy dlatego warto zaglądać dosyć często.
Odpowiedz
Wczoraj stargowałem do 4,42. Według informacji znajomego finansisty (i tak mu nie wierzę Tongue) ma pójść jeszcze trochę w górę.
Zasada entropii - na tym polega ta zasada, że świat powoli zmierza do nieuporządkowania, i to co było dobre w gorsze się zamienia, i że do chaosu nieustannie wszystko zmierza...
Odpowiedz
Wszystko okaże się w czwartek rano
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/analizy...uro/411pns
Odpowiedz
(20.06.2016 10:30:29)samsung19 napisał(a): Wszystko okaże się w czwartek rano
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/analizy...uro/411pns

Kolejne nakręcanie leszczy. Jak pisałem kilka dni temu będzie korekta i dzisiaj ona się realizuje. Trzeba zrobić zakupy na rynku przed wyimaginowanym brexitem, wtedy euro podskoczy do 4.50 i można sprzedawać, a że później okaże się że brexitu nie było więc waluty spadną. Tylko jest problem do jakiego poziomu. Ja od początku zakładam że będzie głębsza korekta na euro może w okolice 4,20. Oczywiście w dłuższej perspektywie waluty będą w cenie głownie dolar, zapewne na jesieni zacznie się piąć w górę, ale trochę odbiegłem od tematu.
Odpowiedz
Ja kupiłem dzisiaj po 4,44. Sporo miałem zapasów, zostało mi i córce z tamtych wakacji.

Czas czekania czy spadnie do 4,20 może okazać się szansą dla wzrostów
Odpowiedz
Powiem tak jeżeli ktoś nie robi wielkich zapasów kilkadziesiąt złotych nie robi ogromnej różnicy. Ja chcę dokupić więcej trochę euro ale głownie dolarów na przyszłość.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości