Liczba postów: 4,339
Liczba wątków: 0
Reputacja:
103
może faktycznie trzeba będzie się zastanawiać nad kupnem lv czy funtów, bo ten raczej będzie miał tendencję zniżkową, kwestia jeszcze po ile funt za parę dni będzie stał u nas i w BG
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Liczba postów: 32
Reputacja:
6
No i macie brexit... Wczoraj po południu kupiłem walutę na wakacje - Euro po 4,375 i BGN po 2,235. Nie wiedziałem czy dobrze robię, ale widzę że to był strzał w dziesiątkę
Liczba postów: 14,445
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Ciekawe jaki będzie kurs BGN do PLN. Czy osłabienie złotego do euro przełoży się na kurs do Leva?
Liczba postów: 3,831
Liczba wątków: 1
Reputacja:
154
24.06.2016 08:48:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.06.2016 08:49:03 przez igi123.)
Chodziło mi o konto typu ROR, niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Rachunek karty trzeba otworzyć. Chyba że się jest klientem Aliora, wtedy podajemy tylko identyfikator.
Liczba postów: 97
Reputacja:
7
Kurs Euro BGN jest stały i wynosi 1.95, dlatego jeżeli kupimy drożej euro to więcej zapłacimy za wakacje w Bułgarii i po drodze paliwo i nasze przyjemności. Ale to nie my wychodzimy z Unii tylko Wielka Brytania i oni niech się martwią.
Waluty kilka dni poszlają i sie uspokoi, może nie będzie bardzo tanio ale tragedii nie będzie głownie jeżeli chodzi o Euro, czyli powrót do 4.35. Szkoda bo miałem nadzieje na niższe wyceny ale takie jest życie. To są tylko pieniądze i one szczęścia nie dają. Już dzisiaj widać, że waluta się stabilizuje. Natomiast faktycznie osoby, które maja kredyty teraz we frankach mają wielki problem bo frank i dolar będą silne.
Liczba postów: 97
Reputacja:
7
24.06.2016 10:21:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.06.2016 10:22:05 przez czarmar.)
Ja tylko zakończę ze swojej strony wątek Brexitu nie można być jedną nogą w Unii a drugą na swojej wyspie. Dlatego ten alians Wielkiej Brytanii i EU musiał się zmienić. Wielka Brytania dopiero zobaczy co to jest niezalezność jak odłączą się od niej Szkocja i Irlandia Północna. Wtedy Anglicy, Walijczycy ci z prowincji docenią co to jest Europa i świetność ich kraju z poprzednich wieków dawno minęła.
Jest to jakaś wskazówka dla Polski, że trzeba dbać o jedność Europy a nie z nią walczyć. Chyba, że my również chcemy wyjść z EU i zobaczyć ile znaczy realnie nasza złotówka i powalczyć wtedy sam na sam np. z Rosją i przekonać się ile możemy sami zdziałać na tym świecie. Nic. Takiego projektu jak EU, który zniszczymy w najbliższej przyszłości nie będzie, a obecni rządzący eurosceptycy z różnych krajów dawno będą umarli a nasze dzieci będą musiały dalej żyć w kraju może szarganym wojnami. Pomyślmy o tym a nie tylko myślmy o partykularnych osobistych interesach.