Wróciłem już z Bułgarii i było super

mogę się podzielić informacjami

Często pytałem o połączenia i autobusy. Po Słonecznym Brzegu i okolicach jeżdżą pomarańczowe autobusy. Wchodzisz do autobusu i podchodzi do Ciebie pani w mundurku i pyta dokąd jedziesz daje ci wydruk (który trzeba zachować ponieważ raz trafiła mi się kontrola). Pani czasem jak jej sie chce krzyczy nazwę przystanku który będzie zaraz

ogólnie jest klimat. Niektóre przystanki nie nazywają się jak te na schemacie:
np nie ma takiego przystanku jak Vilas Jug (nawet pani nie wiedziała że taki istnieje), jest też przystanek "Palma" w centrum którego nie ma na schemacie. Ogólnie da się ogarnąć te połączenia. Oprócz tych autobusów po mieście jeżdżą inne linie np linia 22 ze Słonecznego Brzegu do Burgas (polecam) jest wifi w środku hasło
00000000 (czyli 8 zer). TAXI mega drogie 3 lv za 1km i jeszcze ponad 4 lv za samo trzaśnięcie drzwiami. Także w Irakli nie byłem ponieważ nic tam nie jeździ a taxi za drogo. Jeszcze są takie busiki FORT NOKS (nr telefonu +359 895 503 503) jeżdżą na trasie Elenite - Sveti Vlas - Słoneczny Brzeg - Nessebyr. W Elenite wysiadła z niego piękna dziewczyna pytając po rosyjsku kto chce jechać (koszt tylko 4 lv do Słonecznego B, a do Nessebyr 5 lv) w środku było chłodno. Z Elenite jeszcze jeździ linia pomarańczowych autobusów nr 8 ale nie korzystałem z niej.
W Słonecznym Brzegu dobrze zjadłem w miejscu MORRIS która znajduje się tu (
https://www.google.pl/maps/place/Morris/...44!6m1!1e1) polecam naprawdę te restauracje szczególnie dobre było risotto z kurczakiem, oraz ryba makrela 2 filety z dodatkami, sałatka szopska. Dobre i tanie nalewane piwo (nie rozcieńczone).
ponieważ zupy były z proszku, pizza stara jakby odgrzewana a piwo rozcieńczone.
Polecam też przepłynąć się promem z mola w Słonecznym Brzegu do Nessebyr za 10 lv