Liczba postów: 1,875
Liczba wątków: 0
Reputacja:
74
07.07.2016 12:13:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.07.2016 12:14:31 przez wolffer.)
2 lata temu lub trzy (ale nie dawniej) było malutkie i cały ruch stanowiłem ja (tak w niedzielę w godzinach popołudniowych). Raczej nic się nie zmieniło.
Liczba postów: 17
Reputacja:
0
Ta droga to zgroza, robotnicy jak w komunie oparci o łopaty i spokojnie sobie gawędzą. Pełny luzik, zero stresu. Droga koszmar /to mało powiedziane/. Idzie się wykończyć. Omijać jak największym łukiem.
Liczba postów: 1,898
Reputacja:
104
Kolego Omoz - dobrze by było byś jeszcze dodał który odcinek to taki koszmarny.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Witam,
29 lipca jedziemy w 3 samochody (z małymi dziećmi) do Bułgarii.
Trasa: Łódź - Bielsko-Biała - Zwardoń - Cadca - Żilina - Prievidza - Nitra - Komarno - autostrada przez Węgry - Arad - Timisoara - Deva - Sebes (nocleg) - Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitesti - Vanatorii Mici - Giurgiu - Silistra - Dobric - Balcik.
Mam prośbę o ocenę tej trasy oraz o kilka informacji:
Jak wyglądają odcinki:
1. Dukmbrawa (koniec autostrady A1) - Deva
2. Vanatorii Mici - Giurgiu (w zeszłym roku drogowcy ostro przy nim działali) - na ringu Bukaresztu stałem tyle razy, że nie mam ochoty jechać przez Bukareszt, zwłaszcza z małymi dzieciakami...
3. Ramnicu Valcea - Curtea de Arges (nie znoszę walki z TIR-ami przy przebijaniu się przez góry pomiędzy Valcea a Pitesti, dlatego wolę nadłożyć kilka kilometrów ale za to bez serpentyn).
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź - sam służę informacjami z ostatnich kilku lat (jeżdzimy w okolice Balciku na północy i Sinemoretz na południu Bułgarii.
Pozdrawiam
B33
Liczba postów: 188
Reputacja:
20
08.07.2016 12:19:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2016 12:43:01 przez peter.)
ad2 jadąc na Silistrę bez sensu jechać na Giurgiu - przez Bukareszt jechac nie musisz jedziesz Centurą - nie lękaj bo jest już prawie perfekcyjna a 30.06 kiedy tam będziesz to korków nie będzie - dalej na Constance i Silistre
ad3. j/w to będzie sobota TIRów nie zastaniesz
Liczba postów: 305
Reputacja:
23
08.07.2016 12:36:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2016 12:43:14 przez peter.)
Ad 0. Chcąc "szybko i wygodnie" ja bym rozważył winietę SK i Żylina-Budapeszt autostradą
Ad 1. Napiszę Ci za 2 dni (jeśli będzie net w BG) albo za 2 tygodnie (po powrocie) ;-D
Ad 2. Zależy od godziny, o której będziecie w okolicach Bukaresztu. Generalnie, jadąc kilka lat temu z Pitesti na Constancę jechałem po prostu przez miasto, i oczywiście nie było to "jak autostradą" ale bez korków i nie wspominam tego źle. Centura ponoć też w coraz lepszym stanie... Poza tym - wg mapy "stanu dróg" może działali na Vanatori-Giurgiu, ale kolor czerwony...
Ad 3. 48km vs 60km wcale nie lepszą drogą - IMO nie nadgonisz. Wg mapy "stanu dróg" normalna zielona, a Ramnicu-Curtea czerwono-pomarańczowa, też kręta i niemal same wioseczki - ja bym jechał normalnie...