18.07.2016 23:39:03
A tak z ciekawości które ?
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2015/16]
|
|
18.07.2016 23:39:03
A tak z ciekawości które ?
18.07.2016 23:59:19
To pierwsze. Rownolegle do autostradowego ale czynne od 7 do 19. Na autostradowym nie wiem ile było aut bo po zeszłym roku jak wracając stałem tam 5 godzin powiedzialem że moja mogą tam nie powstanie. Ja zajechałem na przejście stały w sumie 4 auta i specjalnie włączyłem stoper 5 min z czego 4 to celnik serbski. Oczywiście dwa razy otwierany bagażnik
19.07.2016 13:19:37
Witajcie, pierwsze wakacje samochodem w Bułgarii padła trasa przez Serbię (podobno przyjemniejsza) jadąc z Częstochowy i chcąc uniknąć Czech i zaoszedzic pare złoty myślimy poleciec przez Żywiec/Zwardoń niezła trasa prowadzi od nas przez Tychy/Bielsko. Dalej planujemy już normalnie dobić do E75 i tu śledząc cały wątek chcemy odbić na Komarno. No tu szengen okej i teraz dylemat: Navi HERE prowadzi nas oczywiście na Roszke ( nie potrafie w nią wbić żeby wymusić jazde przez Tompa ) główne pytanie to czy jadąc w niedziele 31.07 i bedac zapewne pozno w nocy na przejsciu Węgry - Serbia lepiej unikać przejśćia Roszke? Pozdrawiam!
A na gogle podgladam takaa trase: https://www.google.pl/maps/dir/Żywiec/Ko...134032!3e0
Witaj.
Tego jak będzie w Roszke nikt Ci nie powie, sytuacja jest nieprzewidywalna, tym bardziej że 31.7 to środek sezonu. Dlatego lepiej po prostu jechać inną trasą. Jak navi źle prowadzi to zobacz kilka postów wyżej co pisali JerzyM73 i jeremysnk, przejście równoległe póki co wydaje się dobrą alternatywą, trzeba tylko odpowiednio zjechać. A jak w nocy to spróbuj wbić w navi jakąś miejscowość obok, nie koniecznie Tompa. Lub jakąś po drodze, a Tompę dobijesz później.
19.07.2016 14:43:39
Felek będzie w środku nocy, więc jako alternatywa pozostaje mu jedynie Tompa. Wspomniane przejście równoległe to Horgosz II - uruchomione w ubiegłym roku, stare przejście jeszcze z czasów kiedy autostrady nie było. Jest czynne 7-19.
Wszystko ładnie jest opisane w pierwszym poście wątku o przejściach granicznych. Pzdr Marek
ja tez z Czestochowy 13 08 i planuje taką trase przez słowacje
https://www.google.pl/maps/dir/%C5%BBywi...m0!1m0!3e0 co o tym myślicie? planuje wyjechac rano by na granicy serbskiej byc przed 19, jade na mniejsze przejście obok autostrady w szeged lub na Baćki Vinogradi
Na Słowacji omiń płatny odcinek Bańska- Zvoleń, chyba gdzieś tu opisywałam jak to zrobić.
Cytat:planuje wyjechac rano by na granicy serbskiej byc przed 19, Daj se zapasu ze 2h - albo jedź na Tompę - sobotni wieczór jest spory ruch "weekendowych zakupowców" i może być ciasno na Backi
Pozdrawiam,
Zagorkaman
21.07.2016 11:21:02
Witajcie, jadąc do Obzoru planuję pojawić się na granicy HU-SRB we wtorek ok. 17.00. Którym przejściem jechalibyście, tzn. czy jest sens tego dnia omijania głównego w Roszke ?
Bartek |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|