Wydaje mi się, że powinien być luz na Roszke, środek tygodnia, do tego Turcy nie specjalnie chcą teraz jechać do ojczyzny. Ostatecznie, jak będziesz widział jakiś dramat to na ostatnim węźle zjedź i na Reszke II odbij.
Pzdr
Marek
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2015/16]
|
|
Wydaje mi się, że powinien być luz na Roszke, środek tygodnia, do tego Turcy nie specjalnie chcą teraz jechać do ojczyzny. Ostatecznie, jak będziesz widział jakiś dramat to na ostatnim węźle zjedź i na Reszke II odbij.
Pzdr Marek
21.07.2016 11:54:05
Też tam będę
Jeśli będziesz miał dużo aut " tureckich turystów" to na Backi
Pozdrawiam,
Zagorkaman
21.07.2016 11:57:19
Jutro planuje być koło 13 na Roszke. Chyba jednak nie będę ryzykował i odbiję na Backi
21.07.2016 12:11:56
Jechałem do Bułgarii 19-20.07. HU-SRB nie ryzykując Roszke wybrałem Baćki ok. 17. Byłem na przejściu..... dosłownie sam. Także to przejście radzę wybierać(czynne do 19.00).Natomiast SRB-BU to totalna porażka. Stałem ponad dwie godziny. Chociaż czytałem na forum aby ustawiać się na lewe strony bramek. To zobaczyłem z daleka że na prawo jest bramka dla obywateli UE i jak byłem daleko w błędzie. Złapali jakiegoś Turka i tak go trzepali że całe dwa prawe skrajne pasy stały. Także radzę ustawiać się na skrajnych lewych pasach zaraz za kontrolę serbską. Tam szło na bieżącą. Rozwijało się na jeszcze dodatkowe cztery. Aż mnie nie powiem co trafiało.
Grzegorz Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka
21.07.2016 18:00:47
Dzięki Jigit za info. Jadę przez serbię 2-3.08. Też zawsze wybieram Backi ale granicy SRB-BG (Kalotina) z tego co czytam to się nie da ominąć jakimś mniejszym bocznym. I tak nawet jak się tam 2 godziny postoi to mi wariant Serbski lepiej się podoba niż wleczando przez Rumunię. Proszę napisz po powrocie jak Ci poszło w drugą stronę.
21.07.2016 18:48:30
(21.07.2016 18:00:47)paweusz napisał(a): granicy SRB-BG (Kalotina) z tego co czytam to się nie da ominąć jakimś mniejszym bocznym. Teoretycznie się da, koło Niszu odbić w dół na Leskovac i Strezimirovci. Różnica w kilometrach około 25, trochę lokalnych dróg. Ale czy to się opłaca nie wiem, nigdy nie jechałem i chyba nigdy nikt czegoś takiego nie opisywał. LINK Można też w górę na Zajecar, ale tam jest ze 100km dalej, więc zysk żaden.
21.07.2016 19:37:02
Jeśli na Zajcar, to trzeba przy Paracin zjechać z autostrady, a same przejsicie Kula -puste. Do Strezimirovci , lepiej teraz jechać drogą 39 na Vlasotince i wokół jeziora, aniżeli przez Surdulicę , bo trasa do Vladicin Han jest w przebudowie i dużo się stoi.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
21.07.2016 20:59:03
wracałem we wtorek z BG prze Serbie
na granicach pusto. Mi przejazd zajął po ok 10 minut. Na autostradzie jak jechałem prawie nie było Niemieckich aut
Pozdrawiam i szerokości Kris
22.07.2016 13:59:03
Dzisiaj nad ranem mój kolega wyruszył do BG przez Serbię. Wyjechał 4.30 z Tarnowa, ok 9.30 był przed Budapesztem, dzwonił do mnie z Roszke o 13.00.
20 minut odprawa całość. W sumie zajęło mu 8,5h 600 km.
22.07.2016 16:59:56
Info własne z wczoraj, czwartek 21/07/2016 powrót z BG:
1. Sofia, via Tangenta, godz. 14.00 - korek na końcu, ale jadący. W sumie opóźnienie ok. 15min może 20. Dla zajęcia dzieciaków zleciłem liczenie osobówek: BG/DE. Stosunek 20/15 w większości na rejestracjach z Berlina. 2. Kalotina, godz. 15.00 czasu bułgarskiego. Dokładnie 15 min. W drugą stronę sporo, porównywalnie do tego co było tydzień wcześniej w sobotę: wówczas 1h30min stania 3. Horgosz/Roszke: godz. 20.15 czasu naszego: Łącznie ok. 20 min. W drugą stronę szacuję na ok 1-1h30min. Dodatkowe uwagi, wnioski: - w nocy, tj od ok 22-23 ciężarówki na M5 lądują na parkingach, bo tak mówią znaki. - ruch w nocy ok północy na obwodnicy Budapesztu bardzo ograniczony. Większość osobówek śpi. - lało i błyskało dość poważnie, więc zamiast skrótu na Trnava pojechałem naokoło przez Bratysławę. o 2 w nocy dosłownie kilka aut i przelecieliśmy moment. - CB w drodze powrotnej przejechało się w bagażniku. Na kilka aut to jest sens, ale jak jedziesz jako singiel, można sobie podarować. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|