Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 3
Reputacja:
76
23.07.2016 19:22:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.07.2016 19:27:42 przez arka.)
(10.02.2016 12:16:52)toudi158 napisał(a): Witam,
Od kilku dni obserwuje forum i postanowiłem się przywitać oraz zadać pytanko.
Chciałbym wyruszyć w tym roku do Bułgarii na wschodnie wybrzeże. Podróż będzie odbywała się samochodem przez Rumunię(tam nocleg - Gilau?).
Poszukuję miasta/miasteczka w którym nie tylko są klub nocne i plaże ale także coś do zwiedzenia. Myślę o Święty Włas ponieważ jeżeli znudziło by się małe miasteczko można ruszyć na Słoneczy brzeg. Jednak chciałbym żeby można było znaleźć jakiś klub do zabawy.
Wchodzi w grę również Primorsko albo inna nieznana mi miejscowość.
Chciałbym wynająć 2 pokoje/mieszkanie w pensjonacie/kwaterach na 4-5 osób. Ważna jest dla mnie odległość od morza i klimatyzacja :-)
Poszukuję kwater na airbnb (w Chrowacji z łatwością można tak znaleźć) jednak serwis chyba nie jest popularny w Bułgarii.
W poprzednim roku byłem w Chorwacji-Omis i były to najlepsze moje wakacje, smażing na plaży przeplatany z aktywnym wypoczynkiem (rafting, wspinaczka) był strzałem w 10.
Właściwie miastem rozpusty i życia nocnego to jest Sofia! Pełno wszelakich imprez ,no i lasek od czorta i ciut

. W STZ też było konkret. ale te miasta są kawałeczek od moreto))) Ale mi to nigdy nie przeszkadzało!

Konkretna impra szykuje się w 11-13 Sierpnia Guca Fest! Ale to w Serbii
http://www.gucafestival.rs/ Serbki to tyż całkiem niezłe są ))))))
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 3
Reputacja:
76
A co do imprez to przewodnik jest w tej piosence.
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Jako, ze to mój "pierwszy raz" witam wszystkich.
Wybieram się pierwszy raz do Bułgarii, 2 rodziny, 6 osób łącznie ( samochodem). Pytanie do tambylców o polecenie czegoś co bym nie doznał jakiejś traumy na przyszłość. Wymagania właściwie oprócz spokoju to oczywiście woda, coś ciekawszego do zobaczenia. Proszę o priv ewentualnie.
Liczba postów: 16
Reputacja:
0
Kiten - czy ktoś może podzielić się wrażeniami? Nocleg już mamy, ale polecane knajpy, sensowne sklepy na zakupy, miejscówki na plaży.
Dzięki za wskazówki,
Jacek
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Dobry wybor!
Tylko że ja wlasciwe tam na prawdziwe stacionarne wczasy bylem w...2005.Od kilka lat praktykuje taki model:
wybieram tania placówka gdzie sie mielduje i szmigam po calym wybrzeżu od Kavarna do Sinemorec

W Kiten macie do wyboru plaża poludniowa/polecam/, pólnocna/dla malych dzieci dobra/
kawalek dalej w stronie Primorsko piękne plaże.
Za jeden dzień ogarniecie wszystko.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Reputacja:
0
Super, dzięki za wskazówki.
J.
Liczba postów: 4,339
Reputacja:
103
06.03.2017 11:13:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2017 11:16:38 przez peter.)
tak z ciekawości - czemu Kiten ? rzadko ktoś tam się wybiera od nas
tu masz trochę informacji, które kiedyś miały mi pomóc w pobycie tam, ale ostatecznie nie dotarłem do Kiten
http://krupnik.pl/galeria/bulgaria.kiten
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Reputacja:
0
Mamy rekomendowaną miejscówkę na południe od Kiten, w okolicach południowej plaży (tej, którą polecał bateniki).
Cała przyczyna wyboru :-).
Okaże się na miejscu czy decyzja słuszna - na chwilę obecną zbieram jakieś świeże info o Kiten. Dzięki za link.
J.
Liczba postów: 4,339
Reputacja:
103
sly1978 - sprecyzuj czego oczekujesz, bo na dziś to brzmi bardzo enigmatycznie
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”