Liczba postów: 206
Liczba wątków: 0
Reputacja:
9
Przejście graniczne Roszke- Horgoś (autostradowe) w stronę Serbii dzień 15.08. godz.21:02 podjechaliśmy pod kontrolę Węgierską (szybko i sprawnie) wjechaliśmy na teren Serbii 21:22 ( dwadzieścia minut ) i to tylko dlatego że się Serbowie grzebali.
Przejście graniczne Kalotina dzień 16.08 podjeżdzamy pod pierwsze bramki 2:22 ( noc) Serbowie szybko, strona Bułgarska wolno ( prośba o dokumenty wozu) ale i tak szybko bo całość też jakieś 15 minut.
Liczba postów: 25
Reputacja:
0
Mam takie pytanie, bo jutro przeprowadzam się ze Sveti Vlas na drugi tydzień do Kranewa. Planuję jednodniową wycieczkę do Konstancji i Mangalii w Rumunii.
Jedna z nawigacji pokazuje mi przejazd drogą E87/9 i przejściem Vama Veche a druga drogą 29 i przejściem Kardam/Negru Voda.
Ktoś ma jakieś doświadczenia jak tam wygląda sytuacja ?? Zakorkowane ?? Czy one są czynne ??
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Nie liepiej zostawić na droga powrotna?
To ty kieruesz auta-wybieraj

czynne są.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 336
Reputacja:
19
Z Kranewa masz fajną drogę przez górę do Warny. W sumie jakbyś kierował na Ruse muskasz tylko delikatnie Warnę. Z mostem Giurgiu/Ruse nie ma żadnej recepty, czy korki są, czy nie. Generalnie jest o wiele lepiej niż w zeszłym roku.
Co do wycieczki do Konstanty, to najszybciej dojedziesz przez Vama Veche/Darunkulak. Droga pusta, wyremontowana kilka lat temu.
PS. Zdradziłeś w tym roku Czarnogórę?
Gdzie mieszkasz w Kranewie?
Liczba postów: 336
Reputacja:
19
O Czarnogórze pisaliśmy wzajemnie chyba na autokąciku. Jeśli dobrze pamiętam jeździłeś aveo.
Liczba postów: 25
Reputacja:
0
Świat się kończy, szpiedzy wszędzie ;-)
Akurat Aveo jeździł kto inny /tdon/, ale zgadza się - z AK możemy się 'znać'. Z kolegą z Aveo nawet byliśmy wspólnie w Czarnogórze i Albanii na wycieczce.
A Montenegro odpuściłem, byłem tam już 3x, czas na zmianę. W tym roku padło na Bułgarię. Choć powiem że brakuje mi chorwacko/czarnogórskich starówek z wąskimi uliczkami i charakterystyczną zabudową. W Bułgarii jest Nesebar, dziś odwiedzony Sozopol, ale to nie to. No ale trzeba jeździć i oglądać aby wyrobić sobie własne zdanie.
A Ty też w Kranewie ??
Pozdrawiam
Liczba postów: 2,242
Liczba wątków: 1
Reputacja:
44
Panowie na PW tego typu rozmowy, później usunę posty nie na temat.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
Liczba postów: 1,875
Reputacja:
74
kilka suchych informacji:
13go sierpnia (sobota) g. 11.22. HUN/SRB przejście autostradowe Roszke z marszu, no może 5 min.
ale z tego co widziałem, to korek z Serbii miał tak do 1 km
SRB/BG g. 19.05 Kalotina 50 min.
przejazd przez bramki serbskie praktycznie bez zatrzymania, oczywiście w 4pasowym korku po ok. 40 minutach stania, blokowało się u Bułgarów na bramkach chociaż też nie bardzo
reszta poszła szybko, bo wybrałem lewy skrajny pas, który za budynkiem po lewej stronie rozchodził się na 3 kolejne. Reszta pasów stała o wiele dłużej.
Na powrotach też widać było korek