Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktualne utrudnienia i remonty na trasie
Jechał ktoś przez Zwardoń/Skalite w czasie ŚDM - są kontrole? Ile trwa przejazd?
Pozdrawiam
Odpowiedz
Orientuje się ktoś czy ten znak zamkniecia drogi przed Sofia,ktory pokazuje google maps to cos powaznego?
Odpowiedz
O to Ci chodzi?
Nie ma się czym przejmować, to jakiś błąd.

Pzdr
Marek
Odpowiedz
W Preszowie od kilku lat budują skrzyżowanie (wiadukt) w tym miejscu
https://www.google.pl/maps/@48.9700222,2...56!6m1!1e1
W ten weekend jadąc od strony Koszyc drogą nr 68 (20), czyli bez winietek, był zakaz wjazdu w stronę centrum. Ruch był kierowany z powrotem na autostradę koszycką. Za ok. 2 km. można się obrócić w stronę centrum Preszowa tutaj
https://www.google.pl/maps/@48.9604597,2...56!6m1!1e1
Odpowiedz
Info na temat mostów stan na wczoraj tj. 17.08.2016.
Giorgiu - Ruse
Asfalt położony. Pozostały inne prace. My trafiliśmy na jedno wahadło, na którym ruchem kierował pracownik. Szybko poszło. Gorzej z granicą Bułgarską (50 minut ...)
Pisanec
Most oddany do użytku, wygląda jak nowy Smile
Odpowiedz
(18.08.2016 21:12:21)Dawigs napisał(a): ...
Pisanec
Most oddany do użytku, wygląda jak nowy Smile
Ale się sprężyli!
Odpowiedz
Straz graniczna Bulfarii informuje, iz od 18 sierpnia do 20 wrzesnia trwa rozbudowa/naprawa przejscia granicznego Silistra Calarasi i przekroczenie jego moze byc utrudnione. Dlatego zaleca sie korzystanie z innych przejsc granicznych. M

Wysłane z mojego F5 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
UWAGA:
Turki zaczynają swój powrot na zachód.Korki na Kapykule 5-10 godz.A to jest drugie na świecie przejscie lądowe.
Ja bym omijal Kalotyna.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Witam Wszystkich
Jak już nie jedna osoba zauważyła, gorączka urlopowych wyjazdów się powoli kończy a na forum robi się coraz ciszej, żeby nie powiedzieć smutno. Jest tu jednak jedna osoba, która swój wyjazd na bułgarskie wybrzeże ma przed sobą. Wzbudzę tym jakąś zazdrość, co jest zrozumiałe, gdyż sam kilka miesięcy temu "cierpiałem" czytając Wasze opisy, przeżycia lub oglądając zdjęcia.
Jednak TU nie o tym...
Trasa moja przetarta od kilku lat, znana niemalże na pamieć: Góra Kalwaria - Sandomierz - Rzeszów - Barwinek - Słowacja, Węgry (bezwinietkowo) czyli Świdnik - Trebisov - Tokaj - Debrecen - Oradea - Cluj i nocleg w znanym i lubianym motelu Comfort. Następnego dnia: Sibiu - Vanatorii Mici (lub obwodnica Bukaresztu) - Ruse - Szumen - Warna i wybrzeżem do SV Wlasu.
I tak, w związku z powyższym mam pytania odnośnie aktualnych utrudnień:
Polska: czy miedzy Rzeszowem a Barwinkiem są aktualnie jakieś większe remonty i utrudnienia?
Słowacja: czy w okolicach Śvidnika lub po trasie do Sl Novego Mesta prowadzone są roboty drogowe (w zeszłym roku wahadełka zajęły mi sporo czasu)? Ach i był jakiś objazd rok temu w okolicach Trebisowa lub Vranowa - czy już jedzie się normalnie?
O Rumunię najmniej pytam, gdyż zawsze jest nieprzewidywalna i pełna niespodzianek ale jak by było coś istotnego, to prosiłbym o info.
I teraz Bułgaria: Interesują mnie dwa remonty mostów, okolice Szumen (taki z niewielkim objazdem) czy już się zakończył? i drugi ważniejszy w Warnie (będę 15-tego) - czy to będzie znaczące utrudnienie? Bo może wybrać inną trasę?

Będę oczywiście wdzięczny za każda informację...

Ps Chciałbym też podziękować za informacje odnośnie Albeny, o którą pytałem na Forum - mój syn wrócił bardzo zadowolony Smile

Pozdrawiam
Tomek
Do wyjazdu zostało 16h Wink
Odpowiedz
(13.09.2016 08:49:30)widom11 napisał(a): Witam Wszystkich
Jak już nie jedna osoba zauważyła, gorączka urlopowych wyjazdów się powoli kończy a na forum robi się coraz ciszej, żeby nie powiedzieć smutno. Jest tu jednak jedna osoba, która swój wyjazd na bułgarskie wybrzeże ma przed sobą. Wzbudzę tym jakąś zazdrość, co jest zrozumiałe, gdyż sam kilka miesięcy temu "cierpiałem" czytając Wasze opisy, przeżycia lub oglądając zdjęcia.
Jednak TU nie o tym...
Trasa moja przetarta od kilku lat, znana niemalże na pamieć:  Góra Kalwaria - Sandomierz - Rzeszów - Barwinek - Słowacja, Węgry (bezwinietkowo) czyli Świdnik - Trebisov - Tokaj - Debrecen - Oradea - Cluj  i nocleg w znanym i lubianym motelu Comfort. Następnego dnia: Sibiu - Vanatorii Mici (lub obwodnica Bukaresztu) - Ruse - Szumen - Warna i wybrzeżem do SV Wlasu.
I tak, w związku z powyższym mam pytania odnośnie aktualnych utrudnień:
Polska: czy miedzy Rzeszowem a Barwinkiem są aktualnie jakieś większe remonty i utrudnienia?
Słowacja: czy w okolicach Śvidnika lub po trasie do Sl Novego Mesta prowadzone są roboty drogowe (w zeszłym roku wahadełka zajęły mi sporo czasu)? Ach i był jakiś objazd rok temu w okolicach Trebisowa lub Vranowa - czy już jedzie się normalnie?
O Rumunię najmniej pytam, gdyż zawsze jest nieprzewidywalna i pełna niespodzianek ale jak by było coś istotnego, to prosiłbym o info.
I teraz Bułgaria: Interesują mnie dwa remonty mostów, okolice Szumen (taki z niewielkim objazdem) czy już się zakończył? i drugi ważniejszy w Warnie (będę 15-tego) - czy to będzie znaczące utrudnienie? Bo może wybrać inną trasę?

Będę oczywiście wdzięczny za każda informację...

Ps Chciałbym też podziękować za informacje odnośnie Albeny, o którą pytałem na Forum - mój syn wrócił bardzo zadowolony Smile

Pozdrawiam
Tomek
Do wyjazdu zostało 16h Wink
Witaj,

Wracaliśmy 27/28 sierpnia, część drogi pokrywa się.

Słowacja.
Muszynka - Bardejov - Kapusany - Vranov nad Toplou - Trebisov - Slovenske Nove Mesto
Nie było remontów i innych utrudnień za wyjątkiem festynu w jednym z miast. Objazd był poprowadzony drogą osiedlową, poszło sprawnie.

Węgry.
Satoraljaujhely - Tokaj - Nyiregyhaza - Mateszalka
Nie było remontów i innych utrudnień za wyjątkiem dużego korku w niedzielę na wylocie z Nyiregyhazy. Ludzie zjeżdżali się na Targowisko. W przeciwnym kierunku jechaliśmy w sobotę i nie było tego problemu

Rumunia.
Droga za Vanatorii Mici na długim odcinku w kiepskim stanie.

Bułgaria.
Most na wysokości miejscowości Pisanec oddany do użytku.
Varna - nie trafiliśmy na remont mostu. Być może nawigacja nas odpowiednio poprowadziła.

Szerokiej drogi i udanego wypoczynku!
Odpowiedz