Ja jutro tj. 21 sierpnia bede jechal przez Negru Vode wiec zdam relacje jak wyglada sytuacja na przejsciu.
Wysłane z mojego F5 przy użyciu Tapatalka
|
Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania
|
|
Ja jutro tj. 21 sierpnia bede jechal przez Negru Vode wiec zdam relacje jak wyglada sytuacja na przejsciu.
21.08.2016 08:32:46
Dziś rano 5:30 Ruse - Giurgiu w strone Rumunii całe przejście w 15 minut. 4 lv.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
22.08.2016 16:58:59
Trzy tygodnie temu rano skoro świt przejście autostradowe Węgry-Rumunia - pusto
Rumunia - Bułgaria również pusto na moście Calafat - Widyń (opł.6 euro) Tydzień temu sobota koło południa Silistra - Calarasi 40 min. plus 10 w oczekiwaniu na prom (opł. po przepłynięciu 35 lei) Tydzień temu niedziela 14:45 przejście autostradowe Rumunia - Węgry oczekiwanie 45 min.
24.08.2016 06:54:06
Dzisiaj przejscie autostradowe rumunsko wegierskie Nadlac, 10 min czekania. M
27.08.2016 15:02:58
Wczoraj 26.08 przejście Bułgaria Serbia - Kalotina, godzina 7:00 czasu bułgarskiego - czas oczekiwania 1 godzina, Turków sporo.
Przejście Serbia Węgry - Baćki Vinogradi, godzina 14:30 , czas oczekiwania 10 min
Wczoraj tj. 27.08 przejście Ruse-Giurgiu godz. 7:20. Opata za most na bieżaco. Czas oczekiwania 75 minut. Na granicy jakiś kabaret. Nawet nie było ogromnej kolejki. Były czynne dwie budki, później otworzyli 3 pas niestety nie z naszej strony. Wszystko posuwało się bardzo wolno. Gdy byliśmy jakieś 5 aut od budki nieczynnym pasem obok podjechał sobie Bułgar nowiutkim SUV-em Mercedesa. Zaczeło się trąbienie kolejkowiczów. Podbiegł celnik bułgarski i zasunał drogę przed tym autem plastikową zaporą. Doszło do ostrej wymiany zdań celnika z kierowcą. Kierowca poczekał aż ten odejdzie wysiadł z auta i poszedł do "naszej" budki. Dołączył do niego jeszcze jeden kierowca. Po paru minutach wrócili. Sami sobie odsuneli zapory i tyle ich widzieliśmy. Po tej akcji zrobio się straszne zamieszanie. Celnicy biegali jak oparzeni. Na czwarty pas w międzyczasie podjechali inni kierowcy, celnicy chcieli ich zawrócić ... A czas leci.. W końcu podjeżdżamy pod budkę a tu przyjeżdża policja rumuńska. Znowu zamieszanie, policjanci gdzieś wbyli z naszymi celniakami żywo dyskutując. Żona mówi lepiej czekajmy bo jeszcze będą nas ścigać. Na szczęście szybko wrócił Bułgarski celnik ale ... z kilkoma paszportami i dowodami osobistymi. Karze czekać i skanuje to wszystko. Po jakimś czasie pojawia się jakiś klient, który zabiera w końcu wszystkie zeskanowane dokumenty.
Nasza kolej. Celnik przeliczył nasze paszporty nawet ich nie otwierając i oddając mówi "wsio". Mi więcej nie było trzeba by opuścić to miejsce. Satu Mare - dziś tj. 28.08. godz. 7:10 czasu Rumuńskiego. Trafiamy na "złą" kolejkę, czas oczekiwania 55 minut. Najpierw były otwarte 3 pasy, potem dołożyli jeszcze 4 po lewej stronie. W końcu zaczęli puszczać osobówki pasem dla autobusów z czego skorzystaliśmy. Rumuński celnik sprawdził zgodność twarzy ze zdjęciami w paszportach (naszych paszportów nie skanowali). Wszystkim kazali otwierać bagażniki, nam też. Nie wiem jak innym ale od nas Węgier chciał też dowód rejestracyjny pojazdu. Ale tylko rzucil okiem i oddał.
30.08.2016 08:26:44
Sobota około południa przejście w Carei - 7 minut. ( Dwie kolejki i 5 samochodów przed nami). Dojazd po stronie rumuńskiej rzeczywiście nie rewelacyjny, ale po stronie węgierskiej w kierunku Nyiregyhazy już się fajnie jechało.
30.08.2016 20:55:22
poniedziałek 29go sierpnia ok. 18.51. Kalotina BG/SRB w moim przypadku 30 min, chociaż wybitnie trafiłem na dwie kolejki szybko idące (jako jedyny spośród tych wszystkich europejczyków z niemiec, austrii, belgii, anglii, francji itp bagażnika nie otwierałem, a co). Jednak nie wszystkie tak szły, oceniam, że niektórzy do godziny mogli spędzić
02.09.2016 10:14:08
Środa przejście BG/RO w Ruse ok godz. 14 czas oczekiwanie na opłatę za most ok 20 minut i tyle samo czas przejazdu przez most było wahadło i duży ruch plus z 15 minut odprawa przez rumuńskich celników razem ok 1 godziny więc dość długo to trwało (jak pisałem wcześniej przy wjeździe do BG w niedzielę ok 20 godz całość zajeła nam tylko 10 minut ale było pusto )
Czwartek przejście BG/H w Carei przed nami z 10 samochodów 1 otwarta bramka ale szybko szło pewno czas oczekiwania ok 15 minut .
14.04.2017 17:50:36
Info z czasu oczekiwania na rumuńskich przejściach granicznych:
https://www.politiadefrontiera.ro/ro/tra...?vt=1&dt=1 Ustawiamy autoturisme i kierunek pokonywania przejścia granicznego: intrare = wjazd lesire = wyjazd
Marcin
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|