Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bułgarskie (i nie tylko) produkty w Polsce
Byłem dziś w P&P w Lublinie nie ma żadnego z tych produktów Sad w ogóle mało towaru , może zamykają .
Ale na allegro znalazłem coś ciekawego Smile
Sirene - Owczy ser Bułgarski oryginał i mają jeszcze Lutenice Deroni i różne winka BG
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Ja bylam w Piotrze i Pawle w Kielcach(Galeria Korona) i dlatego o nich napisalam. Wczesniej w swoim asortymencie mieli tylko ser Bulgar. Mam zdjecia tych serow, papryki i lutenicy( wczoraj zrobilam)- wstawie w przyszlym tygodniu. Smile
Odpowiedz
(16.11.2016 23:41:28)Bulgarius napisał(a): Jak dla mnie Ajvar z Lidla zbyt ostry, mimo że lubię ostre produkty.

Bulgaricus masz racje ze ajvar jest ostry. Zrobilismy test 2 ostrych ajvarow. Jeden byl zakupiony poprzednim razem chyba na poczatku tego roku lub w poprzednim a drugi teraz 11.2016. Terazniejszy ajvar jest bardzo ostry, a jego poprzednik (mimo ze wersja ostra)  jest nieco lagodniejszy. Sklad na etykiecie obu produktow jest taki sam- porownywalam.Wg mnie nie ma powtarzalnosci. To tak samo jak przyszla pierwszy raz Lutenica z Deluxa (Lidl) byla rewelacyjna a za drugim razem byla dobra ale juz nie taka rewelacyjna jak za pierwszym razem. To jest moje zdanie.
Podam  przyklad: Moj maz kupil okolo 4 lata temu w Tesco (Paste z pieczonej czerwonej papryki i pomidorow firmy KOSTOPULOS) 400g/okolo 10zl. Wyprodukowana w Grecji. Za pierwszym razem byla pyszna, wzielismy 1 sloik na probe (zawsze tak robimy przy nowosciach), pojechalismy za jakis czas zeby kupic pare sloiczow ale juz wykupili. Po jakim czasie pasta przyszla, ale to juz nie ten smak co za pierwszym razem(za duzo octu i produk przypalony - gorzki wg mnie). Moj maz co rok od tamtej pory kupuje mimo wszystko kupuje owa paste (1 sloik) z nadzieja ze sie kiedys powtorzy taka sama jak za pierwszym razem. Ostatnio kupil owa paste i juz wiecej nie bedzie probowal. Ja tez za kazdym razem ja smakuje ale to nie moja bajka.
Odpowiedz
Ajvar z lidla w 2 odmianach jest, i to kwestia gustu, czy ostry jest za ostry itd. Marka Delux ( tzw. private label sieci lidl) nie jest produkowana przez sklepy lidl czy kaufland (bo to jedna firma jest) tylko na ich zlecenie robi to jakaś inna firma. W zeszłym roku liutenica była produkowana w Bułgarii (przynajmniej tak było napisane na słoiczku - "kraj pochodzenia Bułgaria") , w tym roku podejrzewam, że ten ajvar też jest wyrabiany u tego samego producenta. Mnie osobiście smakują obie odmiany. Tylko nijak nie mogę się doczytać z etykiety gdzie jest produkowany  Exclamation
To samo dotyczy produktów w innych sieciach, to że coś tak samo się nazywa, nie znaczy że jest wytwarzane u tego samego dostawcy! (dotyczy szczególnie produktów z kategorii "marek własnych" np. "Pikok" w lidlu, nie każda kiełbasa jest  od tego samego producenta, to po prostu własna "marka" albo jak kto woli "prywatne logo" lidla)
Odpowiedz
Ser w Lidl jest.
Odpowiedz
Ser Balkanski z mleka koziego zakupiony, rewelacyjny smak Smile
Odpowiedz
(21.11.2016 12:48:13)egon napisał(a): Ser Balkanski z mleka koziego zakupiony, rewelacyjny smak Smile

Teraz w Lidlu?
Odpowiedz
Kupilismy w Lidlu  teraz o godzinie 11. Bylo 1 opakowanie, w ktorym jest 12 sztuk serow w puszce. Cena za puszke 9.99zl/ 400gSmile
Odpowiedz
Tak w Lidl jest. Gazetka z tego tygodnia. Wyprodukowany w Bulgari. Data ważności wrzesień 2017
Odpowiedz
Ser w Lidlu zakupiony, przyszła koza do woza (w puszce). Jeśli taki jak poprzednio, to pycha. Parę dni temu kupiłem też w PiP ser bałkański ot krawe po niecałe 6 zł za 200 gram w pudełku, też polecam. Z niecierpliwością czekam na lutenicę De Luxe z Lidla, była przepyszna.Może przed Świętami się pojawi.
Odpowiedz