Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primorsko 23.07-5.08.2017 by bzyq_74
Big Grin 
Witam wszystkich  Big Grin

Po roku przerwy pojawiła się znów Bułgaria na tapecie jako że bardzo nam się podobało.
Ogólnie zawsze mnie ciągnęło na Bałkany.

Wybieramy się ze znajomymi na 2 auta.
Aga tak zachwalała (słońce/plaże/ super jedzenie a w szczegółności sacz więc się zdecydowali.

W tym roku wybór padł na Primorsko znaczy uparłem się Smile (tu podziękowania dla Teresy za wkład włożony w znalezienie miejscówki dla marudy po 40-ce Smile ).
Wyznaje zasadę że staram sie jeździć w różne miejsca, skoro 2 lata temu był Obzor to w tym roku trzeba poznać wybrzeże na południe od Burgas.

Zaliczka za nocleg wpłacona - będziemy w Mm Complex ul. Zora

Planujemy oprócz plażowania z aquaparkiem w samym Primorsku, poszlajać się trochę po wybrzeżu.

Na pewno zaliczymy:
- Sinemorec z Kosą/Butamiatą
- dziką plażę Silistar
- Rezovo (luknąc na Turcję)
- Sozopol i Burgas
- Neseber (ukłon dla znajomych)

Dojazd planuję z noclegiem przez Rumunię w Saliste:
Wybierzemy raczej znane mi trasy: wariant 1 lub wariant 2
Ewentualnie bezwinietkowo wariant 3 ale w ostateczności.

Pozostało nam spokojnie załatwić EKUZ/ ubezp. turystyczne, a przed wyjazdem zakup winietek SK/H/RO.

To na tyle, teraz odliczanie ddw. Cool
Marcin
Odpowiedz
No bzyku, fajnie się wszystko przedstawia.
Odpowiedz
bzyku  fajnie wygląda ten Mm Complex. Ogladalam zdjęcia= super.
Odpowiedz
MM Complex jest w porządku - lokalizacja troszkę na uboczu. Wy akurat będziecie autem, ale dwa lata temu mieli taki gratis dla wynajmujących u nich aparatmenty: wynajem jeepa na jeden dzień w trakcie pobytu. Mieli kilka sztuk takich białych. Kompleks ma w środku - jakby na dziedzińcu basen. Sporo Polaków tam wynajmowało apartamenty, nawet grupa motocyklistów na blachach z Łodzi.
Odpowiedz
MM Complex - byłem dwukrotnie, polecam pokoje z widokiem na basen. Na terenie ośrodka jest problem z internetem swobodnie można z niego korzystać tylko przy basenie ale za to jest bezpłatny. Bardzo mało miejsca przy basenie jest walka o leżanki i parasole. Byłem tam jak funkcjonowały tylko dwa budynki, a obecnie już czynne są wszystkie cztery. Ciężko o miejsce parkingowe na terenie ośrodka. To chyba tyle minusów reszta same plusy (cisza nie przeszkadzają hałasy z dyskotek, blisko sklepy i nad morze)
Pozdrawiam
Bogdan
Odpowiedz
(14.04.2017 23:59:09)Bogdan napisał(a): MM Complex  - byłem dwukrotnie, polecam pokoje z widokiem na basen. Na terenie ośrodka jest problem z internetem swobodnie można z niego korzystać tylko przy basenie ale za to jest bezpłatny. Bardzo mało miejsca przy basenie jest walka o leżanki i parasole. Byłem tam jak funkcjonowały tylko dwa budynki, a obecnie już czynne są wszystkie cztery. Ciężko o miejsce parkingowe na terenie ośrodka. To chyba tyle minusów reszta same plusy (cisza nie przeszkadzają hałasy z dyskotek, blisko sklepy i nad morze)
Pozdrawiam
Bogdan

Będę się posiłkował swoimi dwoma leżakami.
Zobaczymy na miejscu co z WiFi, najwyżej jak będzie słabo to kupie bułgarską kartę.

(14.04.2017 21:57:49)myszabe napisał(a): MM Complex jest w porządku - lokalizacja troszkę na uboczu. Wy akurat będziecie autem, ale dwa lata temu mieli taki gratis dla wynajmujących u nich aparatmenty: wynajem jeepa na jeden dzień w trakcie pobytu. Mieli kilka sztuk takich białych. Kompleks ma w środku - jakby na dziedzińcu basen. Sporo Polaków tam wynajmowało apartamenty, nawet grupa motocyklistów na blachach z Łodzi.

Nad morze kawałek 10 min., ale przynajmniej rozruszamy zastane kości Smile
Przeglądałem na necie i muszę tylko skombinować (kupić) wózek bagażowy, żeby nie tachać w rękach całego majdanu na plażę Cool
Marcin
Odpowiedz
Bzyku, jakie stare kości. Toż Ty dopiero 30 przekroczył. Smile
Odpowiedz
Dżeku ale nowe życie pojawia się po 50 czyli Bzyku ma jeszcze czas.
Odpowiedz
Bzyku,

Mocno się zastanawiam nad Twoją trasą (1 lub 2) choć jadę z Chrzanowa
Napisz proszę w wolnej chwili, jaka jest wg Ciebie jej przewaga nad trasą przez Koszyce, Debreczyn i Oradee?

Nocleg mamy w Comforcie, więc trasa 2 by nam odpowiadała

Nasz standardowa trasa to: https://www.google.pl/maps/dir/Luszowice...683746!3e0
Odpowiedz
Z Chrzanowa to masz większy dylemat bo bliżej masz przez wschodnią SK / H
Marcin
Odpowiedz