Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
A w/g mnie czy z autostradą cala lub częsciowa nie będzie dużo różnica w czasie.
Naj-więcej czasu można "oszczędzić" na przejsciu SRB/BG jeżely będzie tylko jedna ekipa, czego sobie i wam życze!
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 0
Reputacja:
37
Stan z końca kwietnia 2017. Ostatnie 5 min przedstawiają łuk, o którym pisze Masodi.
Sami oceńcie.
Liczba postów: 3,447
Reputacja:
216
Tu jest kariera gdze sie wydobywa material na budowe!
Naturalnie że będzie ostatnio zrobiony
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 1,190
Reputacja:
66
Nie wygląda to dobrze.
Trzeba wybrać jeszcze skarpę, wylać mury oporowe itp.
W mojej ocenie jak się sprężą to będzie gotowe na lato przyszłego roku.
Marcin
Liczba postów: 365
Reputacja:
36
Tu dodatkowo wkrada się polityka. Pojawiają się konflikty na linii wykonawcy - serbska dyrekcja dróg. Opóźnianie prac, kary finansowe, renegocjacja umów, itp lekko znane z naszego podwórka numery. Szczegółów nie znam bo google translator słabo się sprawdza po serbsku i można tylko jakichś kontekst wydedukować.
Może ktoś władający Serbkim coś więcej może napisać...
Liczba postów: 365
Reputacja:
36
Dokładnie chodzi o Austriacką Alpine. Tylko że oni jako pierwszy generalny wykonawca obwodnicy zrezygnowali z budowy już kilka lat temu w momencie gdy była mowa o ich bankructwie itp. W Polsce też o tym chodziły słuchy... Dziś ten odcinek wykańcza trzeci albo czwarty generalny wykonawca. Dlatego też między innymi to tyle lat trwa.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
A ktoś wie jak wygląda sytuacja na przejsciach granicznych serbsko węgierskich , glownie chodzi mi o Roszke?
Liczba postów: 517
Reputacja:
37
Obwodnica DIMITROVGRAD`a. Stan na 01.06.2017.