05.06.2017 12:57:17
|
Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг
|
|
nie spotkałem się w SB z "tanią" restauracją, ale może słabo szukałem...
Ale swoją drogą moje kryteria szukania restauracji w nieznanych miejscach są nieco inne, włażę tam, gdzie jest sporo ludzi, a tam za zwyczaj jest dobrze choć niekoniecznie tanio. Jak jest wg. mnie jest faktycznie dobrze, to wracam i polecam innym. Poza tym ciężko doradzać komuś w sprawie jedzenia. Pamiętam jak tutaj na forum kilka osób polecało restaurację "Barba" w Obzorze, że "tania i dobra", więc zaprosiłem tam znajomych (nie będąc wcześniej) i to był błąd... Tanio było faktycznie, ale to było najgorsze żarcie jakie udało mi się próbować w BG, tłuste, ciężkie, niedoprawione... fuj... Takie jak w przydrożnej knajpie dla TIRowców na trasie Kielce-Radom... ma być dużo, tłusto i tanio! Kuchnia Bułgarska może nie jest wiodąca na świecie, ale ma naprawdę sporo do zaoferowania jeżeli jest w dobrym wydaniu, warto więc odżałować te parę leva przy każdej kolacji i zjeść dobrze, a potem miło wspominać.
05.06.2017 14:18:24
To zależy co się rozumie pod pojęciem "tania".
Jeżeli w odniesieniu do innych knajp w SB, to można znaleźć tańsze niż Condor (nie koniecznie dobre). Ale jeżeli w odniesieniu do innych miejscowości to faktycznie te w SB są trochę droższe.
Trochę z innej beczki. Pamiętacie może który autobus ze Słonecznego Brzegu zatrzymuje się przy dużym markecie Janet?
Dziesiątka Di-es Bus do Burgas? Pytam, bo w zeszłym roku wybrałam się tam po "pamiątki z Bułgarii" piechotą, ale teraz jadę z rodzicami i boję się, że to może być dla nich za duży kawałek do przejścia.
A dla czego nie korzystasz z taxi?
Jest bardzo wygodniej-tam spacerkiem, a z torbamy taksówką
"In vino veritas, in aqua sanitas"
10.06.2017 23:38:37
Widać trzeba będzie zacząć korzystać
Ale pamiętam, że pod Janet jest przystanek i zastanawiam się, jaka to linia. Coś mi chodzi po głowie 10 i 22, ale może pamięć płata figle, bo nie potrafię znaleźć tej 22 w rozkładach.
12.06.2017 16:54:43
Po dzisiejszym dniu na plaży w SB mam pytanko.czemu ratownicy nie puszczają do wody ludzi z materacami i dużymi kołami? Ratownik powiedzial "nie bo nie" ktoś coś?
12.06.2017 16:59:31
Przy żółtej fladze za duże fale. Ktoś tam za coś jednak odpowiada.
12.06.2017 19:50:05
Na której plaży dokladnie?
My dzisiaj zaliczylisme Cacao beach od 15 do 19. Już koncze spraw zawodowe i sie będzieme razglądać za knajpki- bo jutro-wyjazd
"In vino veritas, in aqua sanitas"
12.06.2017 20:28:45
Dolphin beach, przy Carina Hotel. Patrząc z wody po prawej stronie. Co ciekawsze na sąsiednich plażach bez problemu pływali na materacach. Rosjanie z naszego hotelu awanturkę o to zrobili bo ratownik ich ganiał.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

piechotą, ale teraz jadę z rodzicami i boję się, że to może być dla nich za duży kawałek do przejścia.