12.06.2017 10:37:51
Tylko kwestia jest taka czy nie będzie korków na trasie jadąc od strony Constanty przez Mangalię i dalej wybrzeżem aż do Nesebyru..
|
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017]
|
|
12.06.2017 10:37:51
Tylko kwestia jest taka czy nie będzie korków na trasie jadąc od strony Constanty przez Mangalię i dalej wybrzeżem aż do Nesebyru..
Jeszcze można pokusić się o A1 od Pyrzowic aż do Ostrawy i odbić na Żyline (a dokładniej wbić się na 1 w Bytca) albo dalej ciągnąć przez Czechy...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
12.06.2017 11:39:42
Dzięki za radę. Przez Czechy nie chcę jechać bo to kolejna winieta. W stronę Bułgari pojedziemy trasą, którą wskazałem. Nie wiem jeszcze gdzie dokładnie przekroczymy granice RO/BG. Będę obserwował forum i słuchał wskazówek ludzi jadących wcześniej. My lecimy dopiero 14.07 także trochę czasu jeszcze jest..
12.06.2017 11:50:45
Jadę 10 lipca więc napiszę jak przebiegła podróż
12.06.2017 11:54:24
Możesz też spróbować "mojej" trasy, rok temu tak jechałem (wyjazd z Tarnowa w sobotę o 6.00) i było bardzo ok. Może trasa nie jest jakaś super szybka, ale ilość km sprawia że czas przejazdu jest bardzo dobry. W tym roku jadę tę samą trasą. Jadąc (mniej-więcej) zgodnie z ograniczeniami prędkości, mój czas na mecie w Pitesti był o godzinę dłuższy niż ten z Goole maps, ale jechaliśmy z małymi dziećmi (mama siku, mama kupa) i mieliśmy obiad na trasie, więc defacto wyprzedziłem założenia gugla o jakąś godzinę. Trasa bez winiet.
https://www.google.pl/maps/dir/Warszawa/...m1!2b1!3e0
12.06.2017 12:01:18
tata trasa standard, ja przez Satu Mare jechałem w tamtym roku tam a z powrotem przez Oradea. Przez Carei był kiepski odcinek nawierzchni na Węgrzech przed granicą z RO (jechałem 2 lata temu), poprawili coś?
* tata, nie męczyło Cię jeżdżenie szosami przez te wszystkie miejscowości ? My będziemy jechać na dwa samochody i też będzie dwójka małych dzieci..także lekko nie będzie
![]() Propozycja jest kusząca o tyle, że faktycznie jest to trasa o ponad 400 km krótsza. I fakt że jedyna winieta w RO a później w BG..
12.06.2017 12:06:29
W moim przypadku, jak jadę przez Barwinek to potem na SK i HU nawet nie ma za bardzo autostrad. Także kupuję winiętkę BG i RO.
W tym roku lecę na Budapeszt a potem przez CRO, MNE, ALB, MAK i do Bg więc winietka węgierska się przyda w drodze do. Z powrotem bezwinietkowo.
w wersji taty najbardziej wlokący się czasami odcinek Oradea - Gilau się omija, więc nie jest tak źle, przejście na Carei też luźne, mam nadzieję, że całodobowe, bo kiedyś przekraczałem wieczorkiem, a teraz nad ranem mi wypadnie. Tylko co do fragmentu z Warszawy do Sandomierza, to ja bym pojechał jednak trasą 79 przez Kozienice i Zwoleń. Droga niedawno remontowana i całkiem nieźle, przynajmniej mi, się jechało. Do Radomia faktycznie jest szeroko, ale potem trasa (raz czy dwa jechałem) była trochę jakby zapchana.
(12.06.2017 12:02:57)lukkul napisał(a): * tata, nie męczyło Cię jeżdżenie szosami przez te wszystkie miejscowości ? My będziemy jechać na dwa samochody i też będzie dwójka małych dzieci..także lekko nie będzie Nie, było spoko, jechaliśmy na 3 samochody bez szaleństw. Poprzednimi latami jeździłem normalnie przez Oradea, ale tam najwięcej czasu zawsze traciłem, więc zdecydowałem jechać przez dziury i opłaciło się. znalazłem nawet rozpiskę tej trasy z 2016 ![]() 1 Dzień wyjazd 5.00 : Tarnów - Gorlice - 5.10 - 6.10 (52 km) - Tankowanie ON full Gorlice - Bardejov - 6.30 - 7.20 (50 km) Bardejov - Trebisov - 7.20 - 8.50 (98 km) Trebisov - Kisvarda - 8.50 - 10.00 (77 km) Kisvarda - Carei - 10.00 - 11.20 (77 km) zmiana czasu Carei - Zalau - 12.20 - 13.50 (92 km) Zalau - Gilau - 13.50 - 15.10 (90 km) Gilau - Sebes - 15.10 - 16.40 (123 km) Sebes - Ramnicu Valcea - 16.40 - 20.00 (160 km) kolacja na trasie Ramnicu Valcea - Pitesti - 20.00 - 21.00 (63 km) Hotel Monte Carlo Pitesti, Str. Gazului, Nr. 3, Rumunia W sumie 880 km i 15h W tym roku pojadę przez Barwinek a nie przez Konieczną bo to najgorszy punkt tej całej trasy, a co do dojazdu przez PL z Wawy do Barwinka to nie pomogę, musisz sam zadecydować. Acha i nie tankuj na ostatniej stacji w PL bo ceny paliw zawyżone o prawie złotówkę... |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|