Liczba postów: 365
Liczba wątków: 1
Reputacja:
36
Bogdan
Jadąc A1 - Żory - Skoczów - BB itd wychodzi ponad 30 km więcej niż przez Cieszyn. Czyli tu chyba wybór powinien nastąpić wcześniej - w Podwarpiu. Albo na Pyrzowice - A1... Cieszyn itd, albo na Mysłowice - BB - Zwardoń itd.
Zresztą te wszystkie warianty aż tak w ilości kilometrów się nie różnią. Tu bardziej rozchodzi się gdzie w danym momencie jest mniejszy ruch i jest bezpieczniej.
A już za rok dla jadących od Łodzi wybór będzie bardziej prosty. Jak otworzą autostradę przed Częstochową i nowy odcinek koło Tryńca będzie to najszybszy wariant.
Liczba postów: 288
Liczba wątków: 0
Reputacja:
18
Masodi - jechałem do Bułgarii czterokrotnie w tym raz przez Zwardoń i trzykrotnie przez Cieszyn, podkreślam jeżeli Słowacy otworzyli odcinek od Zwardonia jest to najszybsza droga do autostrady w Żylinie. Droga od Cieszyna do Żeliny jest dość upierdliwa i cały czas praktycznie w terenie zabudowanym, miejscami prędkość maksymalna 70 km/h.
Jeżeli masz na uwadze czas i wygodę to najszybsza trasa do Budapesztu to przez Ostrawę i Brno ale jest o 100 km dłuższa plus winieta na Czech .
Pozdrawiam
Liczba postów: 2,242
Reputacja:
44
Na autostradzie mniej spalisz po warunkiem jazdy 90-110 km/h, wszystko powyzej spalanie idzie w góre. Ceny na stacjach przy banie też sa ca 15-20% wyższe. Wg mnie opytmalna droga ze slaska do Budapesztu, przy zalożeniu maksymalnie autostrad, minimalnie kilometrów to do Ziliny wg uznania Cieszyn/Zwardon w zaleznosci o ktorej porze i w jaki dzien, Zilina - Nitra - Komarno - Budapeszt.
Kilometrowo oszczedzamy, czasowo róznica 30 minut, kasowo tansze paliwo i minus czeska winietka.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
Liczba postów: 288
Reputacja:
18
Wawo jeszcze jedno omijamy korki pod Bratysławą a wiemy że one występują tam bardzo często
Liczba postów: 339
Reputacja:
17
Jestem ciekawy jak sprawuje się Yanosik w Czechach i na Słowacji.
W szczególności przyda się tym , ktorzy omijają autostrady
Liczba postów: 1,875
Reputacja:
74
ja tam nie do końca korzystam, ale czy Yanosik nie ogranicza się tylko do terytorium RP ?