Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karta bankomatowa
Owszem masz racje dopisalem sobie idac tropem alior kantoru. A czy pisalo czy bylo napisane to juz dla mnie jeden kij o dwoch koncach :-]
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
Jeśli dobrze rozumiem to płacąc kartą alior USD w Bułgarii, nie mam żadnych dodatkowych prowizji, a jedynie przewalutowanie po kursie Visy?
Odpowiedz
Tak tylko że, po kursie Master Card :-D
Odpowiedz
czy ktos wie jak działa karta maestro debetowa pekao sa w nowej rzeczywistosci - po repolonizacji. do tej pory korzystałem tylko z niej, bardzo dobry kurs przeliczeniowy i możliwosc korzystania z bankomatów unicredit w całej europie bez prowizji, jak teraz nie wiadomo, na stronie głownej 0 informacji, w oddziałach trudno się cokolwiek dowiedziec
Odpowiedz
(18.06.2017 22:53:15)ade napisał(a): Jeśli dobrze rozumiem to płacąc kartą alior USD w Bułgarii, nie mam żadnych dodatkowych prowizji, a jedynie przewalutowanie po kursie Visy?

Jeśli to karta Alior Kantor - to tak. Z tym że to Mastercard więc i kurs jest tej organizacji

(20.06.2017 07:58:43)daro napisał(a): czy ktos wie  jak działa karta maestro debetowa pekao sa w nowej rzeczywistosci - po repolonizacji. do tej pory korzystałem  tylko z niej, bardzo dobry kurs przeliczeniowy i możliwosc korzystania z bankomatów unicredit w całej europie bez prowizji, jak teraz nie wiadomo, na stronie głownej 0 informacji, w oddziałach trudno się cokolwiek dowiedziec

Jeśli trudno się dowiedzieć, to znaczy że nie opublikowali nowej TOiP i regulaminu.
Zatem działają stare - bezet.
Jest w tym trochę logiki - Unicredit nie został wyrugowany, tylko zmniejszył swoje udziały.
Odpowiedz
(20.06.2017 07:58:43)daro napisał(a): czy ktos wie  jak działa karta maestro debetowa pekao sa w nowej rzeczywistosci - po repolonizacji. do tej pory korzystałem  tylko z niej, bardzo dobry kurs przeliczeniowy i możliwosc korzystania z bankomatów unicredit w całej europie bez prowizji, jak teraz nie wiadomo, na stronie głownej 0 informacji, w oddziałach trudno się cokolwiek dowiedziec

Na razie działa normalnie. Tzn przewalutowanie jest po dobrych cenach. Ostatnio kupowałem winiety i płaciłem kartą pekao. Za 2 tyg wyjeżdżam, więc będę testował na bieżąco Big Grin
Odpowiedz
Karta pekao sa działa normalnie. Bez przewalutowanie. Dzisiaj wybrane z bankomatu bulbanku kurs 2.16
Odpowiedz

Bez zmian. Każda zmiana zasad wymaga poinformowania klientów.
Odpowiedz
Pytanie raczej z tych glupich, bo o ile karta za granica place od lat to z bankomatu nigdy poza jednym przyadkiem w czechach nie wybieralem. Napiszcie mi prosze jak bedzie rozliczana wylata z bankomatu np w Varnie, mam karte alior kantor w usd. Wiadomo pierwsza wyplata bez prowizji. Rozumiem to tak ze kwote wybrana w levach przeliczy mi po kursie mastercarda na usd i finito, podonie jak jest przy platnosciach bezgotowkowych?
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
Wawo, dokładnie tak. Bankomat jest rozliczany identycznie jak płatność bezgotówkowa, + prowizja od drugiej i kolejnych wypłat w miesiącu. Sprawdzone :-)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości