Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska
Kończąc wątek, który rozpocząłem. Po przylocie do burgas udaliśmy się do siedziby ekotaxi. Na szybie wywieszona była wielka kartka z moim imieniem i nazwiskiem Wink
Potem niestety chwilę trzeba było poczekać, bo kierowca był w drodze a jak już przyjechał to auto okazało się jednak za małe i trzeba było wymienić na większe. Kiedy przyjechało większe to z kolei pojawili się dodatkowi chętni na transport do słonecznego brzegu ?
Koniec końców zmieściliśmy się wszyscy a za podwiezienie nowych dostaliśmy 5 euro upustu.
Sam transport już bardzo spoko, auto z działająca klima, zgodnie z umową były foteliki dla dzieci.
Gdyby nie to opóźnienie (ok.30 minut łącznie) dałbym im 10/10, ale ogólnie i tak nie jest źle.
Pozdrowienia z Vlasu dla wszystkich forumowiczów, pogoda zajebista, Bułgaria jak zawsze nie zawodzi Smile
Odpowiedz
(23.06.2017 14:25:59)TeeS napisał(a): Uzupełniając jeszcze - bo może kogoś będzie to interesowało. Firma życzy sobie dokonania opłaty za oba kursy od razu w swojej siedzibie na lotnisku. Jako że już kiedyś miałem taką sytuację (nie w BG, żeby nie było, że chodzi o tę akurat firmę), że zapłaciłem z góry, a taksówka nie pojawiła się po dwóch tygodniach żeby mnie odebrać (bo i po co, jak już kasę mieli, a turyście przecież się spieszy na samolot i nie będzie dochodził swoich racji ;-) - zrezygnowałem na razie z opcji dojazd + powrót, na rzesz samego dojazdu. Będzie może drożej, ale będę spokojniejszy ;-)

Oczywiście trzeba zrozumieć także i ich motywację - pewnie sporo mieli takich klientów, którzy zamawiali kurs, a następnie się nie stawiali, ale nauczony własnym przykrym doświadczeniem staram się takich ofert teraz już unikać.

Tak też planuję zrobić różnica 10 Euro pomiędzy tylko "tam" a "tam i powrót" przy podziale na 4 pary to żadna różnica. A zamówię sobie Ecotaxi na powrót na dzień, dwa przed odlotem.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
Odpowiedz
Gdyby ktoś chciał jutro skoczyć do Warny
https://www2.esky.pl/okazje/21400/WAW-VA...ELOTYDEALS

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
ja jestem optymistką więc liczę że opłacając z góry transport w obie strony niekoniecznie będą chcieli nas "oszukać"
a ich ewentualne opóźnienie wykorzystam na doprecyzowanie o której najlepiej wyjechać z kwatery na lotnisko Wink
Odpowiedz
Opisałem się sporo aby wiadomość wcielo ?
Więc skrótowo. W niedzielę chciałem zamówić Eco taxi z Vlasu do Burgas na najbliższą sobotę 7.07. Zabookowalem, otrzymałem potwierdzenie, ale że nie dostałem drugiego potwierdzenia - napisałem dziś osobnego maila czy wszystko ok.
Miła pani odpisala, że NIE można zamówić kursu na lotnisko, a tylko z lotniska + ew. Powrot od razu płatny. Gdybym nie napisał - żyłbym w przeświadczeniu że wszystko jest ok (bo potwierdzenie bookingu przecież otrzymałem). Na moja sugestie, że wprowadzają klientów w błąd swoją stroną www, miła pani odpowiedziała, żebym szukał sobie transportu gdzie indziej, i nie czuł się związany swoim zamówieniem ?

No cóż, ocena firmy spada do 1/10 i tym bardziej zadowolony jestem, że nie płaciłem im od razu.
Odpowiedz
(03.07.2017 18:02:31)TeeS napisał(a): Opisałem się sporo aby wiadomość wcielo ?

Co ci wcięło?
Odpowiedz
Wpisałem długą wiadomość i to na telefonie, co boli podwójnie ;-)
Dałem "odpowiedz" i brzydko mówiąc - dupa :-(

Niby poszło, ale post się nie wyświetlił.
Odpowiedz
Jeśli dostałeś potwierdzenie z Bookinga - walcz o swoje.

My mieliśmy w tym roku taką sytuację, że w marcu, czyli miesiąc po zabukowaniu hotelu ( oczywiście jest potwierdzenie rezerwacji z Bookinga ), z tegoż hotelu ( hotel Malina w Primorsku - oczywiście gorąco nie polecam ) przychodzi mail, że niestety w tym terminie nie mają wolnych miejsc...... Z innych źródeł wiem, że trafił im się autobus Czechów, czy Słowaków, więc co będą sobie zawracać doopę - wtedy jeszcze, teraz jedzie nas dziesięć sztuk - ośmioma osobami z Polski.

Efekt taki, że po kilku tygodniach przepychanek z Bookingiem z znaleźliśmy sobie inny hotel, droższy trochę, a różnicę Booking ma zwrócić po przedstawieniu rachunku.
Jak będzie w praktyce - zobaczymy. Koleżanka z którą jedziemy twierdzi, że tak właśnie to działa.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
(03.07.2017 20:58:41)wojtekpl napisał(a): Jeśli dostałeś potwierdzenie z Bookinga - walcz o swoje.

My mieliśmy w tym roku taką sytuację, że w marcu, czyli miesiąc po zabukowaniu hotelu ( oczywiście jest potwierdzenie rezerwacji z Bookinga ), z tegoż hotelu ( hotel Malina w Primorsku - oczywiście gorąco nie polecam ) przychodzi mail, że niestety w tym terminie nie mają wolnych miejsc......  Z innych źródeł wiem, że trafił im się autobus Czechów, czy Słowaków, więc co będą sobie zawracać doopę - wtedy jeszcze, teraz jedzie nas dziesięć sztuk - ośmioma osobami z Polski.

Efekt taki, że po kilku tygodniach przepychanek z Bookingiem z znaleźliśmy sobie inny hotel, droższy trochę, a różnicę Booking ma zwrócić po przedstawieniu rachunku.
Jak będzie w praktyce - zobaczymy. Koleżanka z którą jedziemy twierdzi, że tak właśnie to działa.

wojtekpl - myślę że tu sprawa wygląda trochę inaczej tees użył słowa booking w sensie rezerwacji a nie jako nazwy popularnej wyszukiwarki hoteli itp.
Ja też będę korzystać z usług EkoTaxiBurgas i teraz już wiem, że trzeba rezerwować od razu na powrót bo po wczasach zamówienie tej korporacji do Sozopolu będzie niemożliwe.
Odpowiedz
(03.07.2017 21:23:36)makej napisał(a): wojtekpl - myślę że tu sprawa wygląda trochę inaczej tees użył słowa booking w sensie rezerwacji  a nie jako nazwy popularnej wyszukiwarki hoteli itp.
Ja też będę korzystać z usług EkoTaxiBurgas i teraz już wiem, że trzeba rezerwować od razu na powrót bo po wczasach zamówienie tej korporacji do Sozopolu będzie niemożliwe.

Masz rację, to moja nadinterpretacja  Undecided
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz