Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biała / Бяла
kolejka kursuje gora/dol Czarnomorki, kosztuje 1lv..knajpki..hmm..jedlismy w Mexanie na zbiegu Czarnomorki i Jordan Noew i Szkembe rewelacja, reszta tez ale mocno slone...jedlismy w Wodenitsa i sacz rewelka, parlenki ok,reszta tez..jedlismy w jeszcze jednej idac w dol czarnomorka po lewej stronie(jest jedna) i tez b.dobre! ludzie u polecaja Kosharate ale nas kiedys zlali, podali nam ochydna cace, reszty dan po 2h czekania sie nie doczekalismy i ja olalismy-zreszta chyba nie tylko my bo idac wieczorem wszedzie widac gosci. jedynie w Kosharacie jakby pustawo..generalnie w Bialej knajp jest kilka, ceny zblizone wiec smialo mozecie przetesyowac wszystkie i zdanie sobie wyrobic Wink
Odpowiedz
(05.07.2017 17:29:18)Izabella napisał(a): A64

A tak dopytam bo sporo czasu mineło i Biała napewno też się zmieniła. Jakie knajpy sa godne polecenia na dobre jedzenie? i jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakis transport z Białej do Obzoru (i odwrotnie) żeby swego auta nie ciagac i piwko wypić? Widzę na zdjęciach jeszcze jakiąś mini kolejkę Smile co to za atrakcja?

Poczytaj moją zeszłoroczną relację w wątku "Byala by makej" - tam znajdziesz m.in. odpowiedzi na te pytania.
Pozdrawiam.
A z knajp w Białej dla mnie nr 1 "Starata Czeszma"
Odpowiedz
(05.07.2017 17:29:02)marcys napisał(a): melduje ze plaza w Bialej wyglada prawie normalnie...domki 1-szej pomocy i budki ratownikow wrocily na miejsce, robotnicy jakies tam prace remontowe jeszcze robia, parasole i lezaki (z tym ze w chyba mniejszej ilosci) wrocily na miejsce...gdyby nie sterta polamanych lezakow przy jednym z wyjsc to nie szlo by sie zorientowac co sie wczoraj dzialo Wink

A co pisałem w poście 422 ? Smile
Za dwa dni nie będzie śladu po tym, oni już są przyzwyczajeni do tego typu sytuacji i przy każdym takim sztormie dzieje się podobnie. A te parasole i leżaki... zapewniam, że już na siebie zarobiły i na pewno już są zakupione nowe.
Odpowiedz

A tak dopytam bo sporo czasu mineło i Biała napewno też się zmieniła. Jakie knajpy sa godne polecenia na dobre jedzenie? i jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakis transport z Białej do Obzoru (i odwrotnie) żeby swego auta nie ciagac i piwko wypić? Widzę na zdjęciach jeszcze jakiąś mini kolejkę Smile co to za atrakcja?

A64 to środkowy budynek w tamtym roku jeszcze w remoncie więc ten rok jest dla niego pierwszy. Apartament z boku budynku od południa ale widok boczny na morze jest. Z knajp też polecam Starata Czeszma i też mam mieszane odczucia co do Koszaraty.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
wlasnie wrocilismy z kolacji i nie jako z braku laku, sil itp wyladowalismy po raz drugi w Bistro (kurcze znow nazwe zapomnialem Pri...cos tam chyba..w kazdym razie idac w dol czernomorka ostatnia i chyba jedna po lewej stronie, ma wystawione raki na wystawie) i ponownie Szkembe wyborne!! reszta dan tez barddzo smaczna! ale dla mnie Szkembe Sup jest wyznacznia bo byle kebabcze czy frytkow to sie chyba nie da spierdzielic Wink
Odpowiedz

Czy jest jakis transport z Białej do Obzoru (i odwrotnie) żeby swego auta nie ciagac i piwko wypić?

W tym wątku post nr 130 oraz polecam wątek "Biała- komunikacja"
Odpowiedz
Marcys a dają tam do szkembe ocet z czosnkiem osobno?

Odpowiedz
Eeee to chyba standard w każdej dobrej knajpie i chili Big Grin
Odpowiedz
А jest takie miejsce gdzie nie dają???
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Tak, właśnie w koszaracie rok temu nie dostałem, albo ktoś zapomniał albo stwierdzili że obcy to mu nie trzeba...

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości