Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг
Ja bede w SB od 23 lipca do około 14 sierpnia Smile
Odpowiedz
W SB jest wypozyczlnia rowqerow kolo hotelu Pomorie. Caly dzień- koszt 20 lewa.

wypozyczalnia rowerow-(literowka)
Odpowiedz
(09.07.2017 20:42:06)wojtekpl napisał(a): A po co tam jechać?  Zgiełk, hałas całą dobę praktycznie i komercja. Dobre dla małolatów.

No tak, znowu te stereotypy.
A może po prostu zależy co kto lubi? Albo jakie ma priorytety?
Ja np. nie wyobrażam sobie aktualnie 2 tygodni urlopu na totalnym zadupiu, z dziećmi co 5 minut pytającymi co mogą robić bo im się nudzi.
Jadąc tam wcale nie musisz się kwaterować w samym centrum, większość miejscówek jest oddalonych od zgiełku i jak chcesz to sobie do tego centrum chodzisz, jak nie chcesz to nie chodzisz (no chyba, że nie wiesz bo nigdy tam nie byłeś a tylko powielasz zasłyszane od kogoś informacje).
Poza tym jest to niezłe miejsce do wypadów do okolicznych miejscowości jak Nesebar, Rawda, Burgas, Obzor czy parę mniejszych. A i do Sozopolu czy Primorska jest jakieś 100km, więc nie tak znowu daleko.
Odpowiedz
Racja, co kto lubi, każdy patrzy ze swojego punktu siedzenia.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Dlatego kupiłem apartament oddalony 3km od centrum. Chcę spokoju siedzę nad basenem albo jade na plaze do Irakli,  chce pobalowac - spedzam dzien lub noc w centrum. Siedzenie na zadupiu przez caly pobyt nie dla mnie  Smile
Odpowiedz
Ventosa brawo!!!!!! SB nie jest takie straszne. Daje rozne możliwości wypoczynku i wypadow- kto co lubi.
Od czasu do czasu lubimy przebywać w SB- chociażby z powodu fajnej bazy wypadowej do pobliskich miejscowości tak jak napisales. Raz byliśmy w ZP(chociaż wole SB) i tez uważam ze to swietna baza wypadowa do okolicznych miejscowości.

Umiemy tez się odnaleźć na totalnym za.........
Odpowiedz
to ja już chyba stary jestem, bo urlop w SB to chyba za karę... Oczywiście piszę o swoich prywatnych odczuciach, nikomu nic nie sugeruję. Ja wolę spędzić urlop "na zadupiu" oczywiście nie totalnym typu Rezowo, ale takim "wyważonym" żeby i dzieci i starzy mieli co wieczorami robić, a jak mi się zechce to wsadzę dupsko w jakiś transport i mogę spędzić noc w jakimś klubie nocnym w SP, choć ostatnio coraz rzadziej miewam takie zapędy, może dlatego tak unikam tego miejsca... Ale na co dzień wolę mieć wybór czy plaża miejska czy dzika (do której nie muszę jechać samochodem), wieczorem wyjść na "miasto" i poszwędać się po knajpach (niekoniecznie z go-go), restauracjach, mehanach. Popołudniu posiedzieć na niezatłoczonym basenie, w niewielkim hotelu z pięknym widokiem na morze, albo w knajpie na plaży gdzie nie stracę majątku jak mnie poniesie przy barze... I nie martwić się czy samochód mi odholują bo krzywo stanąłem.
Dlatego też mając przed oczami główną plażę i główny deptak w SB, do tego te ogromne hotele z All-incl z widokiem na sąsiedni hotel, brak miejsca do parkowania, wysokie ceny, i wszechobecny hałas, stwierdzam - sorry to nie moja bajka.
Każdy spędza wakacje jak lubi, lub jak sobie na nie zasłużył Smile
Odpowiedz
Jeśli chodzi o poszukiwanie swojego samochodu to mam zdjecie z SB (czerwiec 2017). Z tego miejsca codziennie wywozili po jednym samochodzie Smile [Obrazek: 8777983_IMG_3786.JPG]
Odpowiedz
Тen sam sk****syn zabral też moje auto, które stalo na mejsca przez hotelem wykupione.
Ponieważ to byl początek sezonu-nie miely zle zaparkowane, to braly jak lecy, bo mam auto na polskie blachy Sad
doslownie na 15 min poszlisme na kawa.
Zadzwonilem na 112 i powiedzialem że auto ...skradzione Smile
polączyla z policij, a tam powiedziely że bym sam sprawdzyl na karne parkingi
narescie po trzecym polączeniedostalem numery telefonów i zaczelem dzwonić.
Na trzecim dostalem odpowiedz pozytywna, wsiadlem w autobusie i pojechalem
znalazlem auto, wsiadlem i sobie odjechalem i malo brakowalo bym sie ulotnilSmile
ale niestety wjeżdal taki rusek djeepem i nie dalo rady.
W koncu ich zj*****em zaplacilem bo my sie spieszylo i odjechalem.

Oto paragon za repatrirane- 36 leva
i 2 leva za parking, bo szybko sie zjawilem
jeszcze 2 lv napiwek dalem parkingowego, którego boga winien, a mu sie dostalo Smile
[Obrazek: a7bcd3a4c2de16d6gen.jpg]
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
To tak na zakończenie wątku czy jechać do SB, artykuł z przymrużeniem oka:
Słoneczny Brzeg: Miejsce spokojne, o bardziej miejskim charakterze. Polecane osobom, które chcą poczuć prawdziwy klimat Bułgarii
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości