Liczba postów: 25
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
To jak najbardziej. Czytam w miarę możliwości, na weekendzie pewnie poświęcę jeszcze więcej czasu na czytanie. Ale jednak papier będąc w terenie wskazany, przynajmniej jakieś podstawowe dane historyczne, niewielki plan miejscowości, itd ......
Jutro na ostatnie zakupy i pewnie kupię to co będzie na półce.
Liczba postów: 32
Reputacja:
1
Najlepsze przewodniki jakie widziałem to seria "Lets go ..." i " Rough Guide" Napisane bez zadęcia i najbardziej przyjaznym językiem normalnych ludzi a nie w stylu przewodnika po muzeum . Nie wiem tylko czy są dostępne po polsku
Liczba postów: 870
Reputacja:
34
Peter i Arka no i Bate i Radek coś dla was[emoji12]
Wysłane z mojego Neffos C5 przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
О то by sie nadawalo na prezent
22 - dzień marszu od 7 do 29 sierpnia 2017 roku w ramach głównego grzbietu górskiego Stara Płanina Kom szczyt (2016 m) w Botew (2376 m) do Emine nad Morzem Czarnym.
Przejście wymaga doskonałej sprawności fizycznej i psychicznej oraz wytrzymałość kilkudniowe wędrówki.
Z ponad 600 km Kom - Emine jest najdłuższy ciągły szlak turystyczny w Bułgarii. Zaczynając na zachodnim krańcu Stara Płanina - COM (2016 m), w pobliżu granicy z Serbią, szlak następująco centralny grzbiet Balkan wschód do Emine nad Morzem Czarnym z 29 szczytów powyżej 2000 metrów przemieszczenia. Przechodzi przez dziewięć rezerwatów przyrody - Tsarichina, zachowania Djendema, North Djendem, Kozi Mur, mur, śpiew skały, rzeka stary i Sokolna. Na najwyższym punkcie trasy jest Botew
https://www.facebook.com/events/324721184583838/
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 845
Reputacja:
56
16.08.2017 21:01:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2017 21:03:02 przez ew-cia.)
Muszę powrócić do wcześniejszego spędzania czasu w Bułgarii tj. kilka dni nad morzem, a potem góry... Zresztą moje zdjęcie profilowe jest z drogi powrotnej z Vichren.
Liczba postów: 4,877
Liczba wątków: 5
Reputacja:
72
Czy ma ktoś może do udostępnienia przewodniki w wersji pdf.