Liczba postów: 96
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
A jeszcze spytam o przejazd trasą transfagarską. W jakim czasie można pokonać ta trasę powiedzmy z jednym 15 min. postojem (żeby zaliczyć). Będziemy jechać w poniedziałek rano 30 lipca. Mam nadzieję że ruch będzie jeszcze nieduży i chmury z rana nie ograniczą widoków.
Liczba postów: 3,831
Liczba wątków: 1
Reputacja:
154
W poniedziałek rano nie powinno być problemu z korkami (chyba, że jakie lokalne święto wypadnie). Doprecyzuj odkąd liczysz, że to już TT
Liczba postów: 336
Reputacja:
19
23.03.2018 12:56:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.03.2018 12:57:31 przez kalachol.)
Otóż to. Gdybym miał wybierać, wybrałbym Satu Mare lub Oradea, ze wskazaniem na to drugie. Carei było jeden raz i zdecydowanie ostatni.
Ale może Rumunii wybudują wreszcie A3 do granicy i będzie się jechać jak po stole.
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
A ja tam zmieniam co roku te przejścia w zależności od dalszego kierunku jazdy. I stosując terminologię sportową Oradea i Satu Mare osiągają wynik remisowy (chyba 3:3). Przez Carei jechałem tylko raz. Ogólnie chyba przez wszystkie przejścia się da przejechać nawet dla urozmaicenia.
Liczba postów: 96
Reputacja:
7
Po stronie Rumuńskiej Carei i Satu Mare to chyba "jeden pies" a przejazd przez Węgry do raptem ok. 2-2,5 godz. niezależnie jaka trasą. Czasem człowiek mniej sie zmęczy jadąc spokojnie bocznymi drogami z mniejszym ruchem niż zatłoczonymi ekspresówkami gdzie jeden siedzi na tyłku drugiemu. Dzięki za informacje. Będziemy ustalać szczegóły w lipcu bo może jakieś remonty po drodze wyskoczą. kalachol trasa przedstawiona przez ciebie ma wysokie miejsce w moim rankingu;-)