Liczba postów: 1,875
Liczba wątków: 0
Reputacja:
74
igi, od strony bułgarskiej normalny pojazd, to było 2euro lub 4 leva, w Twojej tabeli jest tam akurat teraz puste miejsce. Wspomniane przeze mnie ceny są jak wiesz od ładnych paru lat, ale nic nigdy do końca nie wiadomo, dopóki ktoś nie przejedzie
Liczba postów: 9
Reputacja:
0
Pytanko.
Przejście M43 / A1 Nagylak/Nadlac rozumiem, że nie mam problemu z zakupem winiety na Rumunię? Będę jechał tedy pierwszy raz , zawsze jeździłem przez Bors.
Pytanko drugie.
W zeszłym roku na przejściu S1/D3 Zwardoń/ Skalite nie znalazłem punkty z winietami i kupowałem dopiero w m. Czadca, trochę chyba ryzykując bo D3 jest płatna z tego co się orientuję. Mogłem co prawda kupić po stronie Polskiej ale chcieli ze mnie zedrzeć kase. Moje pytanie brzmi Gdzie na D3 kupić winietę.
Za pomoc z góry dzięki.
Liczba postów: 1,898
Reputacja:
104
Obie winiety Ro i SK możesz kupić przez internet, węgierską zresztą też.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 336
Reputacja:
19
Przychylam sie do przedmówcy. Oszczędzisz czas, jak również w przypadku winiety rumuńskiej zapewne i pieniądze, bo Rumun nie będzie Cię miał jak oszukać.
Liczba postów: 69
Reputacja:
3
witajcie, w którym konkretnie miejscu kupujecie winietę na bułgarie Nam każą płacić 33lv, paragonie 30lv miejsce Ruse przy moście stacja paliw Petrol
Reputacja:
104
Z racji że z mostu odrazu okazujesz się w mieście Ruse - a winieta potrzebna jest na drogi miedzymiastowe , wybór miejsca zakupu jest po twej stronie czy to będzie stacja Petrol przy rondzie, czy dalej OMV czy Shell do wyboru.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Reputacja:
104
09.04.2018 20:38:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.04.2018 20:38:58 przez Tosho.)
Ostatnio miałem przypadek , kiedy to celnik próbował mnie zmusić do zakupu winiety u jego kolegi na przejściu granicznym, nie mają do tego prawa, także nie dajcie się zrobić w konia, wielce prawdopodobne ze są to fałszywe winiety lub sprzedaż będzie bez paragonu , co przy sprawdzeniu przez policję , na to samo wychodzi.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 336
Reputacja:
19
09.04.2018 20:44:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.04.2018 20:46:37 przez kalachol.)
W Ruse winiety można było kupić w drugich budynkach na przejściu. Albo po prawej stronie za rondem, przy kantorze. Kupowałem też kilka razy na stacji EKO, ale w sumie kilka lat temu.
Trzeba oczywiście trzymać paragon i pozostałą część z naklejki. W zeszłym roku się przy wyjeździe o to mnie czepiali.
Liczba postów: 69
Reputacja:
3
My kupujemy. słowacja Presov lukoil 14 euro (na granicy w budcce doliczają sobie 1 euro opłaty). Wegry Encs Mol 4780 HUF, Rumunia Bors Petrom 31,95 RON, Bułgaria Ruse Petrom 30 LEv i chyba w tym roku zmienimy stację .doliczają sobie 3 leva to nie pierwszy raz.
Dochodzi jeszcze most na Rumuni 14 RON W drodze powrotnej most Bułgaria 2 euro lub 4 leva Płacimy w lokalnej walucie,
podane ceny winiet miesięcznych 2017